namirnice Dana 13. ožujka 2019. godine, u organizaciji Udruge bivših studenata i prijatelja Kemijsko-tehnološkog fakulteta u Splitu i Udruge Zdravi grad iz Splita, održano je predstavljanje nove knjige autora Georga Mateljana naslovom:


"Najzdravije namirnice svijeta - drugo dopunjeno izdanje"


Knjigu su predstavili: prof. dr. sc. Irena Drmić Hofman, Medicinski fakultet u Splitu; prof. dr. sc. Tea Bilušić, Kemijsko-tehnološki fakultet u Splitu; doc. dr. sc. Gordan Matas, prodekan Filozofskog fakulteta u Splitu; doc. dr. sc. Vedran Poljak, Sveučilišni odjel za studije mora u Splitu i glavni urednik Željko Petrović, direktor Centra izvrsnosti „George Mateljan“ u Splitu.

Drugo hrvatsko izdanje knjige Najzdravije namirnice svijeta je revidirano, ažurirano i prošireno prvo izdanje (nagrada ''Josip Juraj Strossmayer“ za 2008.) i odražava sve što se dogodilo u području zdrave prehrane u zadnjih deset godina. Autor slijedi jedinstven koncept, u kojem paralelno koristi jednostavan svakodnevni jezik, pristupačan široj publici, a u isto vrijeme daje uvid i u sve najnovije relevantne činjenice dobivene pregledavanjem preko 10.000 novih znanstvenih istraživanja, publiciranih u najboljim časopisima iz područja prehrane i zdravlja, citiranih u znanstvenim bazama podataka (Pub Med, Scopus, Science Direct HighWire, Biomed Central...).

Ukratko, knjiga počiva na nezavisnim znanstvenim istraživanjima i pravo je remek djelo o prehrani, enciklopedijskih razmjera, moglo bi se reći ''prijateljsko enciklopedijsko izdanje''! Nakladnici knjige su Zdravi grad iz Splita i Mozaik knjiga iz Zagreba, a stručni recenzenti: akademkinja Vlasta Piližota, prof. dr. sc. Irena Colić Barić, prof. dr. sc. Irena Drmić Hofman, prof. dr. sc. Tea Bilušić, prof. dr. sc. Olivera Koprivnjak, prof. dr. sc. Greta Krešić, doc. dr. sc. Vedran Poljak i doc. dr. sc. Saša Missoni.

Ugodno druženje je nastavljeno na prigodnom domjenku.

Dana 4. veljače 2019. godine održana je Izborna skupština naše Udruge. Pozdravne riječi uputio je predsjednik Udruge Mislav Šolić, dipl. ing.
Nakon što je Predsjedništvo podnijelo detaljno izvješće o radu Udruge u proteklom dvogodišnjem razdoblju uslijedili su izbori novog Predsjedništva, potpredsjednika i predsjednika Udruge. Za predsjednika Udruge u mandatnom razdoblju 2019.-2021. izabrana je Dr sc. Maša Buljac, dok je novi potpredsjednik Dr. sc. Ladislav Vrsalović. Detaljnije informacije o izborima možete pronaći ovdje.

Po završetku radnog dijela Skupštine predavanje pod nazivom:

"CT ispitivanje svetih tijela"

svmsct
održao je doc. dr. sc. Frane Mihanović, zamjenik pročelnika Sveučilišnog odjela zdravstvenih studija Sveučilišta u Splitu.

Na skupštini su nas svojom pjesmom uveselili članovi mješovitog zbora Alumni Udruge ekonomskog fakulteta iz Splita.

Po završetku skupštine članovi su nastavili druženje uz prigodan domjenak.

Dana 27. travnja 2016. godine održana je VI. godišnja i izborna skupština naše Udruge kojoj je nazočio velik broj članova. Pozdravne riječi uputila je potpredsjednca Udruge dr. sc. Nataša Stipanelov Vrandečić. Našim dragim članovima obratio se dragi nam gost - predsjednik Alumni Udruge EFST-a, Boris Milat.
vizbor
Nakon što je Predsjedništvo podnijelo detaljno izvješće o radu Udruge u proteklom dvogodišnjem razdoblju uslijedili su izbori novog Predsjedništva, potpredsjednika i predsjednika Udruge. Za predsjednika Udruge u mandatnom razdoblju 2016.-2018. izabran je Mislav Šolić, dipl. ing., dok je novi potpredsjednik dr. sc. Miroslav Labor. Detaljnije informacije o izborima možete pronaći ovdje.

Po završetku radnog dijela Skupštine predavanje pod nazivom:

"Tragovi splitske srednjovjekovne svakodnevnice skriveni među otpadom"


održala je gospođa Helga Zglav Martinac, Muzejska savjetnica u Muzeju grada Splita.
Na skupštini su nas svojom pjesmom uveselili članovi mješovitog zbora Alumni Udruge ekonomskog fakulteta iz Splita.
Po završetku skupštine članovi su nastavili druženje uz prigodan domjenak...

preh

Dana 18. studenog 2015., u organizaciji Udruge kemijskih inženjera i tehnologa Split i Alumni KTF-a održano je zanimljivo predavanje pod nazivom:

"TVORNICE ZA PRERADU MIJEŠANOG KOMUNALNOG OTPADA - INOVATIVNA TEHNOLOGIJA KOMPANIJE TEHNIX d.o.o. KAO NAJBOLJE RJEŠENJE ZA GOSPODARENJE MIJEŠANIM KOMUNALNIM OTPADOM"

koje je održao Siniša Bradarić Šlujo, dipl. oec., menadžer prodaje kompanije Tehnix d.o.o. Kako je to izgledalo... pogledajte u našoj galeriji.

Na Kemijsko-tehnološkom fakultetu 27. svibnja 2015. godine održana je izvanredna skupština naše Udruge. Pozdravne riječi uputio je predsjednik Udruge dr. sc. Ladislav Vrsalović. Našim dragim članovima obratila se i draga nam gošća: predsjednica Alumni Udruge KIFST-a Mirjana Milić, prof.. Predsjednik Udruge upoznao nas je s promjenama Statuta Udruge koji je usklađen s novim Zakonom o Udrugama. Ujedno je iznio prijedlog o udruživanju Alumni KTF-a u Alumni Sveučilišta u Splitu (ASUS). Po završetku radnog dijela izvanredne skupštine predavanje pod nazivom:

preh

"Pravilna prehrana-odgovornost pojedinca za svoje zdravlje i zdravlje budućih generacija"


održala je prof. dr. sc. Tea Bilušić, redovna profesorica na Zavodu za prehrambenu tehnologiju Kemijsko-tehnološkog fakulteta Sveučilišta u Splitu. Po završetku skupštine, članovi su nastavili druženje uz prigodan domjenak...

bol Dana 01. travnja 2015., naše uvažene kolege prof. dr. sc. Damir Sapunar i izv. prof. dr. sc. Livija Puljak, nastavnici Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Splitu, su održali veoma zanimljivo predavanje pod nazivom:


"Zagonetka boli i najvažnija neodgovorena pitanja o boli"


Ugodno druženje članova i prijatelja Udruge nastavilo se po završetku predavanja na prigodnom domjenku. Kako je to izgledalo... pogledajte u našoj galeriji.

Dana 04. i 05. ožujka 2015., u organizaciji kemijsko-tehnološkog fakulteta, Hrvatskog kemijskog društva i Alumni KTF-a održana je zanimljiva radionica za studente pod nazivom: bsw


"BSW radionica"


na kojoj su studenti mogli naučiti kako napisati životopis i motivacijsko pismo te kako se pripremiti za razgovor za posao. Voditeljica ove radionice bila je Ivana carev, prof.


Dana 28. siječnja 2015., Mirela Buturović, mag. iur. pravna savjetnica Udruge za promicanje ljudskih prava i medijskih sloboda CENZURA PLUS Split je održala veoma zanimljivo predavanje pod nazivom:

volont1

"Volontiranje je dvosmjeran odnos"


Neposredno nakon predavanja članovi i dragi prijatelji naše Udruge imali su mogućnost čuti ponešto i o iskustvima samih volontera (naših bivših i sadašnjih studenata, kao i zaposlenika KTF-a) koji se volontiranjem bave već godinama.
Ugodno druženje članova i prijatelja Udruge nastavilo se po završetku predavanja na prigodnom domjenku. Kako je to izgledalo... pogledajte u našoj galeriji.

Na Kemijsko-tehnološkom fakultetu 10. prosinca 2014. godine održana je V. godišnja skupština naše Udruge. Pozdravne riječi uputili su predsjednik Udruge dr.sc. Ladislav Vrsalović i dekan KTF-a prof. dr. sc. Zoran Grubač. Našim dragim članovima obratili su se i dragi nam gosti: predsjednik Alumni Udruge EFST-a Boris Milat kao i predsjednica Alumni Udruge KIFST-a Mirjana Milić. Predsjedništvo Udruge podnijelo je potom izvješće o radu Udruge u proteklom jednogodišnjem razdoblju, kao i plan daljnjeg djelovanja Udruge.

msolic Po završetku radnog dijela Skupštine predavanje pod nazivom:

"Biološka raznolikost – čuvar stabilnosti ekosustava"


održao je prof. dr. sc. Mladen Šolić, znanstveni savjetnik Instituta za oceanografiju i ribarstvo u Splitu.


Na skupštini su nas svojom pjesmom uveselili članovi mješovitog zbora Alumni Udruge ekonomskog fakulteta iz Splita dok je naš bivši student mag. chem. Marko Parat izveo svoju prezentaciju s kojom je pobijedio na regionalnom natjecanju Laboratorij Slave 2013. godine. Po završetku skupštine članovi su nastavili druženje uz prigodan domjenak...

fbarbir Dana 5. studenoga 2014., naš uvaženi kolega prof. dr. sc. Frano Barbir redoviti profesor Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Splitu, je održao veoma zanimljivo predavanje pod nazivom:


"Gorivni članci i vodikove energetske tehnologije"
Ugodno druženje članova i prijatelja Udruge nastavilo se po završetku predavanja na prigodnom domjenku. Kako je to izgledalo... pogledajte u našoj galeriji .
muzej
Dana 2. srpnja 2014., održan je prvi izlet - posjet Muzeju grada Splita, uz stručno vodstvo muzejske savjetnice gđe. Helge Zglav Martinac.

Nakon posjeta Muzeju grada Splita, organiziran je i nastavak druženja u jednom od splitskih ugostiteljskih objekata u centru grada.

Prenosimo Vam djelić atmosfere...

jterzic Dana 28. svibnja 2014., naš uvaženi kolega prof. dr. sc. Janoš Terzić redoviti profesor Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Splitu je održao veoma zanimljivo predavanje pod nazivom:


"Nuspojave necijepljenja"


Ugodno druženje članova i prijatelja Udruge nastavilo se po završetku predavanja na prigodnom domjenku. Kako je to izgledalo... pogledajte u našoj galeriji .
gojicm Dana 18. ožujka 2014., naš uvaženi kolega prof. dr. sc. Mirko Gojić sa Metalurškog Fakulteta iz Siska, je održao veoma zanimljivo predavanje pod nazivom:


"Pregled razvoja i primjene metalnih materijala s naglaskom na legure s efektom prisjetljivosti oblika"


Ugodno druženje članova i prijatelja Udruge nastavilo se po završetku predavanja na prigodnom domjenku. Kako je to izgledalo... pogledajte u našoj galeriji .
bvp Dana 26. veljače 2014. godine, naši uvažene kolege prof. dr. sc. Dragan Poljak i izv. prof. dr. sc. Zoran Blažević profesori Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Splitu održali su veoma zanimljivo predavanje pod nazivom:


"Nikola Tesla"


Ugodno druženje članova i prijatelja Udruge nastavilo se po završetku predavanja na prigodnom domjenku. Kako je to izgledalo... pogledajte u našoj galeriji.

Dana 18. prosinca 2013. godine održana je II. izborna skupština naše Udruge kojoj je nazočio velik broj članova. Pozdravne riječi uputili su predsjednik Udruge dr.sc. Ladislav Vrsalović i dekan KTF-a prof. dr. sc. Zoran Grubač. Našim dragim članovima obratili su se dragi nam gosti: predsjednik Alumni Udruge FESB-a, prof. dr. sc. Željko Domazet i članica Upravnog odbora Alumni EFST, Silvana Blašković.

Nakon što je Predsjedništvo podnijelo detaljno izvješće o radu Udruge u proteklom dvogodišnjem razdoblju uslijedili su izbori novog Predsjedništva, potpredsjednika i predsjednika Udruge. Za predsjednika Udruge u mandatnom razdoblju 2013.-2015. izabran je dr.sc. Ladislav Vrsalović, dok je nova potpredsjednica dr.sc. Nataša Stipanelov Vrandečić. Detaljnije informacije o izborima možete pronaći ovdje .

Po završetku radnog dijela Skupštine predavanje pod nazivom:

"Salona"


ivanm održao je Ivan Matijević, profesor povijesti i arheologije, djelatnik Odsjeka za povijest Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Splitu.

Na skupštini su nas svojom pjesmom uveselili članovi mješovitog zbora Alumni Udruge ekonomskog fakulteta iz Splita. Na traženje članova Udruge naša draga kolegica mag. chem. Maja Marasović je ponovila svoju prezentaciju s kojom je osvojila prvo mjesto publike i drugo mjesto stručnog žirija na međunarodnom natjecanju Laboratorij Slave 2009. godine u Engleskoj.


Po završetku skupštine članovi su nastavili druženje uz prigodan domjenak...


radic Dana 20. studenoga 2013. godine, u organizaciji Udruge bivših studenata i prijatelja Kemijsko-tehnološkog fakulteta u Splitu i Udruge kemijskih inženjera i tehnologa Splita (UKITS), održana je promocija nove knjige autora prof. dr. Ivana Radića pod naslovom:


"RAZVOJ I POZNAVANJE MATERIJALA"


Knjigu su uz samog autora promovirali i urednik dipl. ing. Vladislav Stokić, te kolegica dr. sc. Jelica Zelić i kolega dr. sc. Zoran Grubač koji je i održao uvodnu riječ. Knjiga je podijeljena u 12. poglavlja s pripadajućim potpoglavljima. Poglavlja se mogu shvatiti kao zasebne cjeline iz kojih se iščitava veliko znanje i iskustvo autora temeljeno, ne samo na praktičnom iskustvu nego i na znanstvenoistraživačkom radu.


Knjigu valja preporučiti kao vrijedan priručnik studentima svih fakulteta na kojima se predaju građevinski materijali, ali i svima onima koji se bave građevinskim materijalima u praksi.


Ugodno druženje je nastavljeno na prigodnom domjenku, a kako je to sve izgledalo pogledajte u galeriji.

tocilj Dana 16. listopada 2013. godine, naša bivša studentica i uvažena kolegica prof. dr. sc. Jadranka Tocilj, redovita profesorica Kineziološkog fakulteta u Splitu u mirovini održala je veoma zanimljivo predavanje pod nazivom:


"Stupanj kiselosti krvi dirigent staničnih i organskih stanja"


Ugodno druženje članova i prijatelja Udruge nastavilo se po završetku predavanja na prigodnom domjenku. Kako je to izgledalo... pogledajte u našoj galeriji.
Dana, 05. lipnja 2013. godine naša bivša studentica Mila Radišić (Grljušić) održala je veoma zanimljivo predavanje pod nazivom:

mrgbak

"Bakrorez – tehnika koja nestaje"


Predavanje je ujedno bilo uvod u promociju njene monografije pod nazivom "Ona koju zovu iz daljine", a koja predstavlja prikaz njenog 25 godišnjeg intenzivnog bavljenja slikarstvom i kiparstvom. Uz autoricu, monografiju su predstavili prof.dr.sc. Mirjana Nazor, prof. Živko Skračić te prof.dr.sc. Nenad Kuzmanić.


U glazbenom djelu programa nastupila je naša studentica Antonia Bilić, koja je sa akustičnom gitarom odsvirala dvije skladbe.

Ugodno druženje članova i prijatelja Udruge nastavilo se po završetku predavanja na prigodnom domjenku, gdje je ujedno bila pripremljena i mala izložba slika i kipova same autorice.

Klikom na našu galeriju pokušajte osjetiti dijelić te atmosfere...

Dana 17. travnja 2013. godine predstavljeno je hrvatsko izdanje knjige:
mbd


"Mršavljenje bez dijete"


autora Georga Mateljana. Knjigu su predstavili : prof. dr. sc. Irena Drmić Hofman, pročelnica Katedre za medicinsku kemiju i biokemiju MF u Splitu, dr. sc. Željka Karin, voditeljica službe za školsku medicinu sa Nastavnog zavoda za javno zdravstvo splitsko-dalmatinske županije i Željko Petrović, direktor Centra izvrsnosti George Mateljan u Splitu.

Kako je to izgledalo, pogledajte...


Dana 20. ožujka 2013. godine, u organizaciji Udruge bivših studenata i prijatelja Kemijsko-tehnološkog fakulteta u Splitu i Hrvatskog kemijskog društva-Split (HKD-Split), održana je promocija udžbenika autora prof. dr. sc. Njegomira Radića i doc. dr. sc. Lee Kukoč Modun pod naslovom:
analitii


"Uvod u analitičku kemiju I. dio"


Udžbenik su uz same autore predstavili i prof. dr. sc. Nenad Kuzmanić, dekan KTF-a te prof. dr. sc. Zoran Grubač (recenzent). Udžbenik je namijenjen studentima kemije, farmacije, kemijske tehnologije, kemijskog inženjerstva te studentima srodnih fakulteta na kojima se analitička kemija predaje na sveučilišnoj razini u odgovarajućem obimu.

Djelo se sastoji od 505 stranica (400 stranica tiskanog teksta i 105 stranica riješenih zadataka na CD-u). Recenzenti djela, nastavnici Sveučilišta u Splitu i Zagrebu, iskazali su mišljenje da će ovaj udžbenik biti korisno i preporučljivo nastavno štivo i studentima drugih Sveučilišta. Ugodno druženje je nastavljeno na prigodnom domjenku, a kako je to sve izgledalo pogledajte u galeriji.

zdj Dana 27. veljače 2013. godine, kolega dr. sc. Zoran Đogaš, red. prof. Medicinskog fakulteta u Splitu, održao je veoma interesantno predavanje pod nazivom:


"Poremećaji disanja tijekom spavanja"


U svom predavanju nas je upoznao sa mogućim problemima tijekom spavanja, kao i simptomima koji nas upućuju na probleme prilikom spavanja.

Ugodno druženje članova i prijatelja Udruge nastavilo se na prigodnom domjenku. Kako je to izgledalo, pogledajte...

Na Kemijsko-tehnološkom fakultetu 12. prosinca 2012. godine održana je III. godišnja skupština naše Udruge. Pozdravnu riječ članovima i prijateljima Udruge, koji ne samo da su ispunili veliku predavaonicu KTF-a, već se tražilo i mjesto više, uputio je dekan KTF-a prof. dr .sc. Nenad Kuzmanić. Predsjedništvo Udruge podnijelo je potom izvješće o radu Udruge u proteklom jednogodišnjem razdoblju, kao i plan daljnjeg djelovanja Udruge.

Na skupštini su nas svojom pjesmom uveselili članovi mješovitog zbora Alumni Udruge ekonomskog fakulteta iz Splita, kao i klapa Cambi.

Bozic Po završetku radnog dijela Skupštine predavanje pod nazivom:


"Sedam Vrhova"


održao je naš proslavljeni alpinist, putopisac, redatelj dokumetarnih filmova i član HGSS-a Stipe Božić.

Ugodno druženje članova i prijatelja Udruge nastavilo se po završetku skupštine na prigodnom domjenku. Klikom na našu galeriju pokušajte osjetiti dijelić te atmosfere...

iradic Dana 14. studenoga 2012. godine, u organizaciji Udruge bivših studenata i prijatelja Kemijsko-tehnološkog fakulteta u Splitu i Udruge kemijskih inženjera i tehnologa Splita (UKITS), održana je promocija knjige autora prof. dr. Ivana Radića pod naslovom:


"KEMIJA I TEHNOLOGIJA PROIZVODNJE PORTLAND CEMENTA"


Knjigu su uz samog autora promovirali i urednik dipl. ing. Vladislav Stokić, te kolegica dr. sc. Jelica Zelić i kolega dr. sc. Zoran Grubač koji je i održao uvodnu riječ. Knjiga je podijeljena u 11. poglavlja s pripadajućim potpoglavljima. Poglavlja se mogu shvatiti kao zasebne cjeline iz kojih se iščitava veliko znanje i iskustvo autora temeljeno, ne samo na praktičnom iskustvu nego i na znanstvenoistraživačkom radu.

Knjigu valja preporučiti kao vrlo dobar vodič svima onima koji se žele kvalitetno upoznati s dosadašnjim spoznajama i dostignućima u području kemije i tehnologije dobivanja portland cementa.

Ugodno druženje je nastavljeno na prigodnom domjenku, a kako je to sve izgledalo pogledajte u galeriji.

PDS


Dana 26. listopada 2012. godine održano je predstavljanje Poslijediplomskih doktorskih studija Kemijsko-tehnološkog fakulteta. Zainteresirani su se mogli upoznati sa detaljima upisa, načina izvođenja nastave, te postaviti pitanja voditeljima studija.

Kako je to izgledalo pogledajte u galeriji.

Puljak Dana 10. listopada 2012. godine, kolega dr. sc. Ivica Puljak, red. prof. Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje u Splitu, održao je veoma interesantno predavanje pod nazivom:


"Rezultati potrage za Higgsovim bozonom u CERN-u"U svom predavanju nas je upoznao sa standardnim modelom kao jednim od najfundamentalnijih teorija u prirodi, te rezultatima potrage za Higgsovim bozonom Standardnog modela. Ugodno druženje članova i prijatelja Udruge nastavilo se na prigodnom domjenku. Kako je to izgledalo pogledajte...

NPMljet Dana 13. lipnja 2012. godine, ravnatelj Nacionalnog parka Mljet, dipl. ing. Osvin Pečar, održao je veoma zanimljivo predavanje pod nazivom:


"Prirodne ljepote i izazovi upravljanja Nacionalnim parkom Mljet"


Ugodno druženje članova i prijatelja Udruge nastavilo se po završetku predavanja na prigodnom domjenku čime se ujedno obilježio i kraj nastavnog dijela još jedne akademske godine.
Kako je to izgledalo... pogledajte u našoj galeriji.

AndričevićR

Dana 11. travnja 2012. godine, redoviti profesor Fakulteta građevinarstva, arhitekture i geodezije u Splitu, prorektor za znanost i međunarodnu suradnju Sveučilišta u Splitu, dr. sc. Roko Andričević održao je interesantno predavanje pod nazivom:


"Procjena izloženosti koncentraciji zagađenja prilikom transporta u okolišu"


Po završetku predavanja nazočni članovi i prijatelji Udruge nastavili su s ugodnim druženjem, o čemu svjedoče i fotografije u našoj galeriji.


Pavela Na Kemijsko-tehnološkom fakultetu 29. veljače 2011. godine naša bivša studentica dr. sc. Maja Pavela-Vrančić, red. prof. održala je zanimljivo predavanje pod nazivom:


"Kako do novih antibiotika?"


Po završetku predavanja nazočni članovi i prijatelji Udruge nastavili su s ugodnim druženjem, o čemu svjedoče i fotografije u našoj galeriji.Na Kemijsko-tehnološkom fakultetu 14. prosinca 2011. godine održana je I. izborna skupština naše Udruge kojoj je nazočio iznimno velik broj članova. Pozdravne riječi uputili su predsjednik Udruge dr.sc. Nenad Kuzmanić i prodekanica KTF-a prof. dr. sc. Branka Andričić.

Nakon što je Predsjedništvo podnijelo detaljno izvješće o radu Udruge u proteklom dvogodišnjem razdoblju uslijedili su izbori novog Predsjedništva, potpredsjednika i predsjednika Udruge. Za predsjednika Udruge u mandatnom razdoblju 2011-2013. izabran je dr.sc. Ladislav Vrsalović, dok je nova potpredsjednica dr.sc. Nataša Stipanelov Vrandečić. Detaljnije informacije o izborima možete pronaći ovdje.


Po završetku radnog dijela Skupštine predavanje pod nazivom


Kuspe

"Kakvo je stanje našeg priobalja i provode li se efikasne mjere zaštite od onečišćenja i zagađenja?"


održao je naš bivši student dr. sc. Grozdan Kušpilić, voditelj laboratorija za kemijsku oceanografiju i sedimentologiju Instituta za oceanografiju i ribarstvo u Splitu.

Izborna skupština završena je lijepim nastupom mlade grupe Acustic trio Almissa, dok su se članovi potom nastavili družiti uz prigodan domjenak... galerija.

drmic Naša bivša studentica dr. sc. Irena Drmić Hofman, izv. prof. održala je, 23. studenog 2011. godine, veoma interesantno predavanje po nazivom:


"Je li baš svaki lijek djelotvoran za Vas?"


Profesorica Drmić nas je upoznala sa pojmovima kao što su "personalizirana medicina" te "pametni lijekovi". Također je objašnjeno kako struktura vlastitog genoma (strukture DNA) utječe na odabir pojedine vrste lijeka, te zašto su neki lijekovi djelotvorni za jednu osobu, a za drugu ne.Kako je to izgledalo...pogledajte u našoj galeriji.

asoldo03 Dana 15. lipnja 2011. godine, izvanredni profesor Sveučilišnog studijskog centra za studije mora u Splitu, dr. sc. Alen Soldo održao je veoma interesantno predavanje pod nazivom:


"Istine i predrasude o morskim psima"


Profesor Soldo nas je upoznao sa svih 28 vrsta morskih pasa koje obitavaju u našem Jadranu pokušavajući pri tome odagnati naše strahove iznoseći dokaze kako su većina od njih u suštini miroljubiva bića.


Osjetite dašak atmosfere galerija.

bob01


Dana 13. travnja 2011. godine dr. sc. Mladen Boban, red. prof., pročelnik Katedre za farmakologiju Medicinskog fakulteta u Splitu, održao je interesantno predavanje pod nazivom:

"Vino i zdravlje"


U svom predavanju osvrnuo se na najnovije spoznaje vezane uz mehanizme bioloških učinaka vina i njegovih sastojaka, odnosno upoznao nas s korisnim učincima vina na ljudsko zdravlje.


Osjetite dašak atmosfere...galerija

dna01

Dana 02. ožujka 2011. godine naša bivša studentica dr. sc. Davorka (Bijuković) Sutlović, docentica Katedre za sudsku medicinu Medicinskog fakulteta u Splitu i Zavoda za patologiju, sudsku medicinu i citologiju Kliničkog bolničkog centra Split, održala je predavanje pod nazivom:

"Tragovi: DNA analiza i DNA profil"


Ovom izuzetno interesantnom predavanju nazočio je veliki broj članova i prijatelja Udruge, koji su po završetku predavanja nastavili s ugodnim druženjem, o čemu svjedoče i fotografije u našoj galeriji.


Na Kemijsko-tehnološkom fakultetu 15. prosinca 2010. godine održana je I. godišnja skupština naše Udruge. Pozdravnu riječ članovima i prijateljima Udruge, koji su do posljednjeg mjesta ispunili veliku predavaonicu KTF-a, uputio je dekan KTF-a prof. dr .sc. Mladen Miloš. Predsjedništvo Udruge podnijelo je potom izvješće o radu Udruge u proteklom jednogodišnjem razdoblju, kao i plan daljnjeg djelovanja Udruge.

Na skupštini su dodijeljena priznanja za izuzetnu aktivnost u dosadašnjem djelovanju Udruge dvojici naših dragih članova: Franku Burčulu i Mariu Nikoli Mužeku. Još jednom iskrene čestitke !!!

M. Nazor Po završetku radnog dijela Skupštine predavanje pod nazivom "Kako poboljšati komunikaciju?" održala je dr. sc. Mirjana Nazor, izv. prof. psihologije Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Sveučilišta u Splitu. Profesorica Nazor nam je ukazala na niz čimbenika koji mogu stvoriti "šumove" u našoj svakodnevnoj komunikaciji i umjesto da ona bude svrhovita, vrlo lako postaje nefunkcionalna, odnosno, zbunjujuća.

Ugodno druženje članova i prijatelja Udruge nastavilo se po završetku skupštine na prigodnom domjenku gdje nas je dočekalo lijepo iznenađenje tvrtke "Bobis-Svaguša" d.o.o. O kakvom se iznenađenju radi i kakva je općenito bila atmosfera tijekom ovog susreta najbolje se možete uvjeriti ako kliknete na našu ... galeriju.
50. godišnjica Kemijsko-tehnološkog fakulteta u Splitu  ! ! !


                                      vogod_01
Dana 22. listopada 2010. naš Fakultet proslavio je 50. obljetnicu postojanja. U organizaciji proslave, kao i u pripremi Monografije KTF-a, značajan obol dali su i članovi AMACTFS-a! Tom prigodom Slobodna Dalmacija je svoj podlistak Universitas posvetila upravo našem Kemijsko-tehnološkom fakultetu....(Universitas - 50 godina KTF-a ! LINK)

Malo prisjećanje i na svečanu akademiju...galerija !
U organizaciji naše Udruge 16. lipnja 2010. godine, predstojnica Zavoda za inženjerstvo okoliša Kemijsko-tehnološkog fakulteta u Splitu prof. dr. sc. Jelena Perić održala je veoma interesantno predavanje pod nazivom

"O vodi"


Po završetku predavanja nazočni članovi i prijatelji Udruge nastavili su s druženjem te ujedno na ovaj način obilježili kraj nastavnog dijela još jedne akademske godine.

ovodi_01        ovodi_02        ovodi_03

Kako je to izgledalo.....pogledajte u našoj galeriji!

Dana 28. travnja 2010. godine naša bivša studentica, uvažena kolegica mr. sc. Jadranka Marušić, voditeljica Odjela za kemijske analize hrane i predmeta opće uporabe Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije održala je predavanje pod nazivom:

"Nadzor nad zdravstvenom ispravnosti hrane"


Ovom izuzetno interesantnom predavanju nazočio je veliki broj članova i prijatelja Udruge. Doznali smo zašto je moderno doba suočeno s velikim brojem potencijalnih zagađivala hrane, odakle prijete opasnosti i što država poduzima u zaštiti zdravlja potrošača.


nzih_01 nzih_02 nzih_03

Posjetite našu galeriju i osjetite dašak atmosfere s predavanja. opširnije

U organizaciji udruge Alumni FESB-a i naše Udruge, a u sklopu Festivala znanosti 20. travnja 2010. godine, dr. sc. Nataša Stipanelov-Vrandečić, izv. prof. održala je predavanje na temu:

"Plastika u suvremenom društvu".


nsvplast_02.jpg nsvplast_01.jpg nsvplast_03.jpg

Osjetite dašak atmosfere... galerija

Dana 10. ožujka (srijeda) 2010. godine udruga Alumni KTF-a organizirala je tematski skup pod nazivom

"Nastavni programi KTF-a"


Naši bivši i sadašnji studenti, koji su ispunili predavaonicu do posljednjeg mjesta, s velikim zanimanjem poslušali su informacije o nastavnim programima koje KTF izvodi ili će ih uskoro izvoditi. Uvodnu riječ dala je profesorica Jelica Zelić, koja je ujedno bila i moderatorica skupa. Nastavne programe su predstavili profesori Maja Kliškić, Tonka Kovačić, Senka Gudić i Igor Jerković. Nakon održanih prezentacija, u živom neposrednom razgovoru s nastavnicima i djelatnicima KTF-a, svi zainteresirani su dobili odgovore na postavljena pitanja.
npKTFa_001.jpg npKTFa_002.jpg npKTFa_003.jpg
Pogledajte fotografije sa skupa... galerija


Održano predavanje "Plastika u suvremenom svijetu"

U organizaciji naše Udruge, 28. siječnja 2010. godine, dr. sc. Tonka Kovačić, red. prof. održala je predavanje na KTF-u pod nazivom "Plastika u suvremenom svijetu".


tkplast_001.jpg tkplast_002.jpg tkplast_003.jpg

Osjetite dašak atmosfere... galerija

Održana Osnivačka skupština Alumni KTF-a

Dana 21. listopada 2009. godine održana je osnivačka skupština Alumni KTF-a.

osns01.jpg osns02.jpg osns03.jpg

Uđite u galeriju, kliknite na Osnivacka skupstina i....guštajte!!!

Naslovnica