Najzdravije namirnice svijeta - drugo dopunjeno izdanje

Napisao/la alumni on .

namirnice Dana 13. ožujka 2019. godine, u organizaciji Udruge bivših studenata i prijatelja Kemijsko-tehnološkog fakulteta u Splitu i Udruge Zdravi grad iz Splita, održano je predstavljanje nove knjige autora Georga Mateljana naslovom:

"Najzdravije namirnice svijeta - drugo dopunjeno izdanje"


Knjigu su predstavili: prof. dr. sc. Irena Drmić Hofman, Medicinski fakultet u Splitu; prof. dr. sc. Tea Bilušić, Kemijsko-tehnološki fakultet u Splitu; doc. dr. sc. Gordan Matas, prodekan Filozofskog fakulteta u Splitu; doc. dr. sc. Vedran Poljak, Sveučilišni odjel za studije mora u Splitu i glavni urednik Željko Petrović, direktor Centra izvrsnosti „George Mateljan“ u Splitu.

Drugo hrvatsko izdanje knjige Najzdravije namirnice svijeta je revidirano, ažurirano i prošireno prvo izdanje (nagrada ''Josip Juraj Strossmayer“ za 2008.) i odražava sve što se dogodilo u području zdrave prehrane u zadnjih deset godina. Autor slijedi jedinstven koncept, u kojem paralelno koristi jednostavan svakodnevni jezik, pristupačan široj publici, a u isto vrijeme daje uvid i u sve najnovije relevantne činjenice dobivene pregledavanjem preko 10.000 novih znanstvenih istraživanja, publiciranih u najboljim časopisima iz područja prehrane i zdravlja, citiranih u znanstvenim bazama podataka (Pub Med, Scopus, Science Direct HighWire, Biomed Central...).

Ukratko, knjiga počiva na nezavisnim znanstvenim istraživanjima i pravo je remek djelo o prehrani, enciklopedijskih razmjera, moglo bi se reći ''prijateljsko enciklopedijsko izdanje''! Nakladnici knjige su Zdravi grad iz Splita i Mozaik knjiga iz Zagreba, a stručni recenzenti: akademkinja Vlasta Piližota, prof. dr. sc. Irena Colić Barić, prof. dr. sc. Irena Drmić Hofman, prof. dr. sc. Tea Bilušić, prof. dr. sc. Olivera Koprivnjak, prof. dr. sc. Greta Krešić, doc. dr. sc. Vedran Poljak i doc. dr. sc. Saša Missoni.

Ugodno druženje je nastavljeno na prigodnom domjenku.