Kemijsko-tehnološki fakultet

"Dan indonezijske kulture"

Napisao/la Antonia Plazonić Parađina on .

Sveučilište u Splitu u suradnji s veleposlanstvom Republike Indonezije u Republici Hrvatskoj i Tehnološkim sveučilištem u Yogyakarti u petak, 22. svibnja, u Sveučilišnoj knjižnici u Splitu, R. Boškovića 31, organiziraju „Dan indonezijske kulture".
U sklopu događanja posjetitelje očekuje niz zanimljivih predavanja na engleskom jeziku o indonezijskoj kulturi, tradiciji i gospodarstvu, a program će se nastaviti nastupom indonezijskih glazbenika te degustacijom jela indonezijske kuhinje.
Dan indonezijske kulture počet će u 9.30 sati u multifunkcionalnoj dvorani Sveučilišne knjižnice. Prorektor Sveučilišta u Splitu za međunarodnu suradnju i znanost prof. dr. sc. Alen Soldo, koji je ujedno i moderator skupa, govorit će o suradnji našeg Sveučilišta s Tehnološkom sveučilištem u Yogyakarti u području obrazovanja.
Potom će govoriti gosti iz Indonezije veleposlanik u RH NJ.E. g. Agus Sardjana i dr. Tri Gunarsih, voditelj master programa u menadžmentu na Tehnološkom sveučilištu u Yogyakarti.
Dr. Eko Setyo Humanika, dekan Fakulteta kulturalnih studija, održat će predavanje o indonezijskoj kulturi - "Indonesian culture, unity in diversity", dok će dr. Yohanes Radjaban, prorektor za studentska pitanja Tehnološkog sveučilišta u Yogyakarti, upoznati zainteresirane s indonezijskim jezicima, odnosno njihovom jedinstvenošću i prijetnji nestanka - "Indigenous languages of Indonesia: their uniqueness and danger of extinction".
Dr. Djunaidi će govoriti o ICT sektoru i gospodarstvu - "Information and Communications Technology (ICT) for Business and Economic Decisions".
Po završetku predavanja od 11.30 do 15.30 u kafiću u Sveučilišnoj knjižnici posjetitelji će moći čuti indonezijsku glazbu i uživati u specijalitetima indonezijske kuhinje.