Kemijsko-tehnološki fakultet

Kraljica lopte" oduševila, a večeras zadnja izvedba na Poljudu!

Napisao/la Antonia Plazonić Parađina on .

Premijerna izvedba Tijardovićeve operete Kraljica lopte održana je u petak, 30. lipnja na stadionu Poljud i oduševila nešto više od 600 gledatelja.
Riječ je o djelu koje je posljednji put izvedeno prije 91 godinu, a Splićani su ga opet imali priliku gledati zahvaljujući Studentskom zboru Umjetničke akademije, koji je nositelj čitavog projekta uz podršku Sveučilišta u Splitu, Umjetničke akademije Sveučilišta u Splitu, HNK Hajduka Split i Hrvatskog narodnog kazališta Split. Redateljica operete je Jelena Bosančić, a dirigent Hari Zlodre.
 
Prva izvedba ovog Tijardovićevog djela nakon 1926. godine, uz izvrsne ocjene kritike, kod razdragane publike pobudila je emocije te su mladi glumci i pjevači, ali i članovi orkestra, pozvani na bis. Inače predstavu, uz tri profesionalca Stefana Kokoškova, Damira Mihanovića i Tajanu Jovanović, izvode studenti Umjetničke akademije, koji sačinjavaju i orkestar.
U predstavi su, među brojnim gledateljima, uživali prof. dr. sc. Šimun Anđelinović, rektor Sveučilišta u Splitu, prorektori prof. dr. sc. Brako Matulić, prof. dr. sc. Boris Maleš i prof. dr. sc. Rosanda Mulić, prof. Mateo Perasović, dekan UMAS-a, prof. Goran Golovko, intendant HNK Split, Ivan Kos, predsjednik Uprave HNK Hajduk, Andro Krstulović Opara, gradonačelnik Splita…
Reprizna izvedba operete održana je u subotu, 1. srpnja, dok će se druga, koja je jučer odgođena zbog vremenskih neprilika, održati danas, 3. srpnja,  s početkom u 21 sat na stadionu Poljud.