Kemijsko-tehnološki fakultet

Humanitarna akcija Dobro srce studenata Splita

Napisao/la Antonia Plazonić Parađina on .

Tradicionalna deveta humanitarna akcija Dobro srce studenata Splita u organizaciji Sveučilišta u Splitu održava se u periodu od 11. do 21. prosinca.
Tijekom akcije prikupljat će se nekvarljiva hrana, odjeća, higijenske potrepštine i igračke, a studenti i zaposlenici mogu svoj prilog dati u svim restoranima Studentskog centra, na svim sastavnicama Sveučilišta te na recepcijama studentskih domova Hostel Spinut i Dr. Franjo Tuđman. 
Na Kemijsko-tehnološkom fakultetu u Splitu donacije će se prikupljati u auli Fakulteta.

Humanitarni koncert „Advent  na Sveučilištu“ u suorganizaciji Hrvatskog narodnog kazališta i Sveučilišta u Splitu, održat će se na Medicinskom fakultetu 21.prosinca. Nastupaju orkestar i solisti Umjetničke akademije u Splitu te solisti Hrvatskog narodnog kazališta. Na dan koncerta prikupljat će se novčane donacije na ulazu, umjesto plaćanja ulaznica. Sva donirana sredstva, kao i prikupljene potrepštine, bit će namijenjeni potrebitim studentima splitskog sveučilišta koji su u evidenciji Caritasa splitsko-makarske nadbiskupije.
Sveučilište u Splitu humanitarnu akciju organizira u suradnji sa Studentskim centrom, Caritasom Nadbiskupije Split te Uredom za pastoral mladih, uz podršku Studentskog zbora, Centra za savjetovanje studenata i ASUS Alumni udruge.