Kemijsko-tehnološki fakultet

Alumni - Poziv za izbornu skupštinu

Napisao/la Antonia Plazonić Parađina on .

Poštovane kolegice i kolege,

s velikom zadovoljstvom pozivamo Vas da prisustvujete izbornoj skupštini Udruge bivših studenata i prijatelja Kemijsko-tehnološkog fakulteta u Splitu koja će se održati 10. veljače 2021. godine (srijeda) u 13.00 sati u amfiteatru A02 u prizemlju zgrade 3 fakulteta, Ruđera Boškovića 35. Zbog ograničenja uzrokovanih epidemiološkom situacijom, skupština se može pratiti i online, na poveznici https://meet.jit.si/alumniktf10022021,

  s predloženim

DNEVNIM REDOM

  1. Otvaranje godišnje skupštine i usvajanje dnevnog reda
  2. Izbor radnih tijela
  3. Izvješća o radu Udruge za proteklo mandatno razdoblje
  4. Financijsko izvješće za 2020. godinu
  5. Izvješće nadzornog odbora Udruge
  6. Razrješenje nadzornog odbora, predsjedništva, potpredsjednika i predsjednika Udruge
  7. Izbor novog nadzornog odbora, predsjedništva, potpredsjednika i predsjednika Udruge
  8. Plan rada Udruge i financijski plan za 2020. godinu
  9. Razno

Po završetku radnog dijela Skupštine predavanje pod nazivom

„Unos kuhinjske soli u Republici Hrvatskoj“

održat će doc. dr. sc. Vedran Poljak, sa Sveučilišnog Odjela za studij mora.

Kuhinjska sol (NaCl) nužna je za normalno funkcioniranje organizma, ima važnu ulogu u mnogim  fiziološkim procesima i važan je čimbenik u regulaciji arterijskog tlaka. Suvremenim prehrambenim navikama dnevno unosimo više od dvostruko preporučenog unosa kuhinjske soli. Zbog neznanja, loših prehrambenih navika i pretjerane uporabe, kuhinjska sol danas uzrokuje više štete nego dobrobiti za ljudski organizam. Znanstveno mišljenje o učinku smanjenog unosa kuhinjske soli u prehrani ljudi Hrvatske agencije za hranu izrađeno je 2014. godine i poslužilo je kao znanstveni i stručni temelj za donošenje Strateškog plana za smanjenje prekomjernog unosa kuhinjske soli u Republici Hrvatskoj 2015.-2019. Cilj Strateškog plana je postupno smanjivati unos kuhinjske soli u općoj populaciji Republike Hrvatske za prosječno 4 % godišnje, sa sadašnjih 11,6 g dnevno na 9,3 g 2019. godine. To bi, u konačnici, bio doprinos ostvarenju plana WHO-a i UN-a o smanjenju unosa kuhinjske soli za 30 % do 2025. Prema preporuci Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) dnevni unos kuhinjske soli ne bi smio biti veći od 5 g.

Dragi članovi i prijatelji Udruge, radujemo se novom susretu s Vama i ujedno Vas molimo da o ovom predavanju obavijestite svoje kolege, te da se uključite online u 12:55 sati.

 Predsjednica AMACTFS-a:       
doc. dr. sc. Maša Buljac