Kemijsko-tehnološki fakultet

AMACTFS - predavanje Ane Teskera, dipl. ing. preh. teh. „Od ideje do realizacije: zadružna pivovara Brlog“

Napisao/la Antonia Plazonić Parađina on .

Poštovani kolegice i kolege,

S velikom zadovoljstvom pozivamo Vas da prisustvujete predavanju u organizaciji Udruge bivših studenata i prijatelja Kemijsko-tehnološkog fakulteta u pod nazivom

„Od ideje do realizacije: zadružna pivovara Brlog“

koje će održati naša bivša studentica Ana Teskera, dipl. ing. preh. teh., upraviteljica zadružne pivovare Brlog.

ana ana2Ana je upraviteljica prve i jedine zadružne pivovare u Hrvatskoj, a pritom je i bivša studentica našeg KTF-a. Put je započela radom u obiteljskoj vinariji, a radila je i kao konzultant u drugim vinarijama, da bi se 2016. odvažila na vlastiti poduzetnički pothvat i proizvodnju craft piva. 

S prijateljicom Majom i užom ekipom prijatelja pokrenula je zadrugu i na taj način omogućila ljudima da jednostavno sudjeluju i ulažu u taj pothvat. Danas Brlog ima 90 članova investitora, koji ponekad pomažu i u operativnim izazovima. 
Maja i Ana su samu pivovaru sastavile reciklirajući dijelove opreme iz raznih izvora i to pomoću jednostavnih alata koje su imale doma. Sa samo bušilicom, ogromnim loncem i setom crijeva, pumpi i sitnih dijelova, skuhale su prve Plavuše (njihov brand svijetlog piva). To je bila prva stepenica. Danas su firma koja zapošljava 8 stalnih djelatnika i iz godine u godinu kontinuirano rastu, okupljaju vrhunske stručnjake u svom timu i proizvode vrhunska piva.  
O svemu tome i još puno više moći ćete čuti na Aninom predavanju.
- kako je posao započet i što je za to potrebno
- proces proizvodnje piva ukratko
- kako funkcionira zadruga
Predavanje će se održati 25. listopada (ponedjeljak) 2021. godine s početkom u 18.00 sati u amfiteatru tri fakulteta 3F-A0-2, Ruđera Boškovića 35.

                                                                                        Predsjednica AMACTFS-a:

                                                                                         doc. dr. sc. Maša Buljac