Ovid: slobodan pristup odabranim e-izvorima u veljači 2019.

Napisao/la Jadranka Vučak on .

Tijekom veljače tvrtka Ovid Technologies omogućuje slobodan pristup sljedećim odabranim e-izvorima: Embase sadrži više od 30 milijuna sažetaka i indikatora iz više od 8.500 recenziranih časopisa te konferencijskih radova. Također uključuje više od 6 milijuna zapisa i indeksira 2.900 časopisa koji nisu uključeni u bazu MEDLINE te indeksira podatke o lijekovima, bolestima i medicinskim uređajima, a koje podržava i tezaurus Emtree.

Food Science and Technology Abstracts (FSTA) obuhvaća znanstvenu literaturu o prehrani i zdravlju, tehnologiji proizvodnje hrane i prehrambenih proizvoda, biotehnologiji, mikrobiologiji, sigurnosti hrane, načinima pakiranja hrane te srodne teme i djelatnosti. Sadrži više od 1.2 milijuna zapisa iz više od 1.000 aktualnih časopisa te ukupno više od 5.400 časopisa i knjiga, konferencijskih članaka, patenata i standarda iz razdoblja od 1969. godine do danas.

American Journal of Gastroenterology klinički časopis pokriva gastroenterologiju i hepatologiju, te pruža praktičnu i stručnu podršku stručnjacima koji se bave gastroenterološkim poremećajima koji se najčešće javljaju u bolesnika.

Evidence-Based Practice je časopis usmjeren na teme relevantne za svakodnevnu praksu u okviru obiteljske medicine.

Upute za pristup navedenim izvorima pronađite ovdje.
Izvor:Portal elektroničkih izvora NSK