Savjeti za korištenje baza podataka, video upute i webinari

Napisao/la Jadranka Vučak on .

Tvrtke Clarivate AnalyticsElsevier i Scientific Knowledge Services (SKS) objavili su korisne poveznice na kojima se mogu pronaći razne informacije na temu korištenja baza podataka, termine održavanja webinara i druge korisne informacije za autore koji objavljuju znanstvene radove:

Clarivate Analytics pokrenuo je novi portal za korisnike koji sadrži video upute za korištenje njihovih baza podataka i drugih usluga, informacije o održavanju webinara i online radionica.

Elsevier je izdvojio kratke video upute s prijevodom na hrvatski jezik za sve one koji imaju autorske profile u Scopusu i kako mogu provjeriti ispravnost navedenih informacija. Video je dostupan nakon registracije.

Ovdje možete redovito pratiti termine održavanja raznih webinara, a izdvajamo sljedeće koji će se održati 24. travnja 2020.:

Kako napisati znanstveni rad u 12h

Kako odabrati časopis za objavu znanstvenog rada u 14h

Tvrtka Scientific Knowledge Services (SKS) u suradnji s tvrtkom Charlesworth Author Services održat će webinar na temu pisanja i objave znanstvenih radova na engleskom jeziku, u utorak 28. travnja 2020. u 14h.

Pozivamo sve zainteresirane da svoje sudjelovanje prijave ovdje.
Izvor: Portal elektroničkih izvora NSK
(Jadranka Vučak)