Plan upravljanja istraživačkim podacima

Napisao/la Maja Donkov on .

Poštovane/i,

u SRIJEDU, 23.2.2022., s početkom u 15:00 sati Lovorka Čaja, Sanja Jurković, Institut Ruđer Bošković održati će kolokvij : STRAŠAN, STRAŠNIJI, PUP

PUP (Plan upravljanja istraživačkim podacima) postaje obvezni dio projektnih izvještaja i projektnih prijava Hrvatske zaklade za znanost od 15.3.2022.
Ispunjavanje Plana upravljanja podacima već niz godina obvezan je dio projektne dokumentacije za projekte financirane europskim sredstvima iz vrlo jednostavnih razloga – PUP pomaže svima uključenima u istraživanje saznati kako su podaci organizirani i dokumentirani te na koji im se način može pristupiti za vrijeme provođenja istraživanja ili trajanja projekta. Pomaže i da istraživački podaci ostanu živi i dostupni dugo nakon što je vaše istraživanje završilo.
Razumijevanje Plana upravljanja podacima ključno je kako bismo razumijeli zašto i HrZZ uvodi obvezu ispunjavanja PUP-a već od sljedećeg izvještajnog razdoblja.Lovorka i Sanja upoznat će vas s osnovnim pojmovima životnog ciklusa istraživačkih podataka i kako Plan upravljanja podacima pomaže u njihovoj organizaciji, pristupu, planiranju troškova i pripremi vezanih aktivnosti. Posebnu pažnju posvetit će novouvedenoj obvezi ispunjavanja PUP-a za projekte financirane sredstvima HRZZ-a te s vama proći najvažnije stavke samog HRZZ obrasca na najpraktičniji mogući način.

Join Zoom Meeting:
https://zoom.us/j/96502533225?pwd=eFFlcnREK1lCaGVJV2lFQzA0ZmZVdz09

Meeting ID: 965 0253 3225
Passcode: 634223

https://www.facebook.com/events/992537901618478/
IZVOR:
Centar za znanstvene informacije
Institut Ruđer Bošković