Kratka studija o poteškoćama studiranja tijekom razdoblja karantene

Napisao/la Antonia Plazonić Parađina on .

Novonastale prilike uzrokovane COVID-om 19 uvelike su izmijenile procese i iskustvo učenja i poučavanja studenata i nastavnika širom svijeta te bitno utjecale na način rada visokih učilišta.
Agencija za znanost i visoko obrazovanje željela bi steći uvid u teškoće na koje su studenti nailazili tijekom studiranja u izvanrednim okolnostima poput globalne pandemije i socijalne izolacije.
Agencija, u okviru svojeg fokusa na kontinuirani razvoj kvalitete visokog obrazovanja, redovito pruža podršku visokim učilištima u svim segmentima njihova rada, a u ovim nepredvidivim okolnostima želi poseban naglasak staviti na jačanje podrške studentima.
U tom cilju priprema i kratku studiju o poteškoćama studiranja tijekom razdoblja karantene te potrebama studenata za podrškom od strane visokih učilišta.
Za bolje razumijevanje dubine i širine utjecaja pandemije na studentsko iskustvo kao i doživljaja studiranja u okolnostima karantene u odnosu na redovne okolnosti, izuzetno će nam biti vrijedne i korisne informacije prikupljene izravno od studenata.
Stoga Vas ljubazno molimo da izdvojite 10-ak minuta za popunjavanje online upitnika do petka, 17. srpnja 2020. na poveznici https://www.azvo.hr/hr/?option=com_chronoforms5&chronoform=covid19-studenti

Najljepše zahvaljujemo!

Agencija za znanost i visoko obrazovanje
Agency for Science and Higher Education