Prof. dr. sc. Davor Rušić
Indeks Članka
Ime i prezime: Davor Rušić
Adresa: Teslina 10/V
Telefon: 021-329-451
Fax: 021-329-461
E-mail:rusic@ktf-split.hr
Edukacija:
Godina obrane doktorskog rada: 1992.
Naziv organizacije: Fakultet kemijskog inženjerstva i tehnologije Sveučilišta u Zagrebu
Akademski stupanj: Doktor znanosti iz znanstvenog područja tehničkih znanosti, znanstveno polje kemijsko inženjerstvo, grana reakcijsko inženjerstvo
Godina obrane magistarskog rada: 1985.
Naziv organizacije: Tehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu
Akademski stupanj: magistar znanosti iz znanstvenog područja tehničkih znanosti, znanstveno polje kemijsko inženjerstvo
Godina diplomiranja: 1980.
Naziv organizacije: Tehnološki fakultet Sveučilišta u Splitu
Akademski stupanj: diplomirani inženjer kemijske tehnologije
Radno iskustvo:
Datum: do 1992.
Poslodavac i adresa poslodavca: Klasična gimnazija Natko Nodilo u Splitu
Vrsta posla: profesor informatike
Datum: od 1992.
Poslodavac i adresa poslodavca: Kemijsko-tehnološki fakultet Sveučilišta u Splitu
Radno mjesto/izbori:
1992. - viši asistent u Zavodu za kemijsko inženjerstvo
1996. - izabran u znanstveno-nastavno zvanje docenta
2001. - izabran u znanstveno-nastavno zvanje izvanrednog profesora
2006. - izabran u znanstveno-nastavno zvanje redovitog profesora
2011. - izabran u znanstveno-nastavno zvanje redovitog profesora u trajnom zvanju
Nastava:
PREDDIPLOMSKI STUDIJ KEMIJSKE TEHOLOGIJE: Reakcijsko inženjersvo
DIPLOMSKI STUDIJE KEMIJE: Biokemijsko inženjerstvo
DIPLOMSKI STUDIJ KEMIJSKE TEHNOLOGIJE. Biokemijsko inženjerstvo
SVEUČILIŠNI POSLIJEDIPLOMSKI STUDIJ: Modeliranje kinetike reakcija u heterogenim sustavima, Primjena numeričkih metoda u kemijskom inženjerstvu
Popis tema završnih i diplomskih radova u Zavodu za kemijsko inženjerstvo:
Matematičko modeliranje kinetike reakcija u heterogenim sustavima
Utjecaj miješanja na kinetičke parametre i finalni produkt kristalizacije boraksa
Ravnoteža ionske izmjene bakra na zeolitu 4A i 5A
Utjecaj temperature i vremena miješanja na kvalitetu maslinova ulja različitih sorti maslina
Utjecaj temperature i vremena miješanja na oksidacijsku stablinost maslinova ulja sorte oblica
Popis studenata/ca kao i tema na kojima su radili Završni/Diplomski rad kao i datum obrane