izv.prof.dr.sc. Ivana Generalić Mekinić

Napisao/la Ivana Generalić Mekinić on .

 

IMG 20180922 182315.jpgIme i prezime: Ivana Generalić Mekinić

Adresa: Ruđera Boškovića 35, 21000 Split

Telefon: 021/329-458; Fax: 021/329-461


E-mail: gene@ktf-split.hr

 


Datum: 2007-2011
Naziv organizacije: Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu
Tema: Fenolni profil, antioksidacijski i antimikrobni potencijal odabranoga ljekovitoga bilja mediteranskog podneblja
Akademski stupanj: Doktor znanosti

Datum: 2002-2006
Naziv organizacije: Kemijsko-tehnološki fakultet Sveučilišta u Splitu
Tema:Izolacija, identifikacija i ispitivanje antioksidacijskih svojstava isparljivih spojeva iz dalmatinske kadulje (Salvia officinalis L.)
Akademski stupanj: Diplomirani inženjer kemijske tehnologije


Datum: 2008-danas
Poslodavac: Kemijsko-tehnološki fakultet Sveučilišta u Splitu, Ruđera Boškovića 35, 21000 Split
Vrsta posla: znanstveni novak-asistent (2007-2011) / viši asistent (2011-2014) / docent (2014-2020) / izv.prof. (2020-
danas)
Radno mjesto/izbori: izv. prof. (2020-danas)/ viši znanstveni suradnik (2016-danas)

 



Datum: 2009/2010 (ukupno trajanje 4 mjeseca)
Institucija: Biotehnički fakultet Sveučilišta u Ljubljani
Radno mjesto: istraživač
Razlog usavršavanja: stipendist CEEPUS-a (Central European Exchange Programme for University Studies - Srednjeeuropski program sveučilišne razmjene) i suradnik-istraživač na bilateralnom projektu

Datum: 19.-26. rujna 2010
Institucija: European Federation of Biotechnology u suradnji sa Section on Bichemical Engineering Science ("Bioprocess Engineering Master Course"), Brač, Hrvatska
Radno mjesto: sudionik
Razlog usavršavanja: "Bioprocess engineering course" s temama iz područja biotehnologije i bioprocesnog inženjerstva.

 
 
 


STRANI JEZICI
engleski, njemački
ORGANIZACIJSKE VJEŠTINE I KOMPETENCIJE
TEHNIČKE VJEŠTINE I KOMPETENCIJE
PODRUČJA ZNANSTVENOG INTERESA
Kemija hrane; Identifikacija, kvantifikacija i izolacija bioaktivnih spojeva; Antioksidanti i antimikrobni agensi; Oksidativni stres; Funkcionalna hrana; Nove tehnike izolacije bioaktivnih komponenata; Prirodni aditivi (primjena u realnim uzorcima hrane).
DRUGE VJEŠTINE I KOMPETENCIJE

PREDDIPLOMSKI STUDIJ PREHRAMBENE TEHNOLOGIJE
- Uvod u prehrambene tehnologije
- Kemija hrane
- Tehnologija proizvoda od grožđa

DIPLOMSKI STUDIJ PREHRAMBENE TEHNOLOGIJE
- Funkcionalna hrana i nutraceutici
- Tehnologija alkoholnih pića
- Tehnologija proizvoda od grožđa


Lista ponuđenih tema završnih i diplomskih radova u akademskoj godini 2020/2021:
-

  1. Proizvodnja i analiza jakih alkoholnih pića –destilati/likeri
  2. Učinkovitost prirodnih dodataka u inhibiciji procesa kvarenja
  3. Biološka (antioksidacijska/antienzmatska) učinkovitost fenola/ekstrakata (po odabiru)


Mentorstva završnih i diplomskih radova:
http://bib.irb.hr/lista-radova?autor=298955#mentor


Bibliografija:
http://bib.irb.hr/lista-radova?autor=298955