Završen ciklus radionica

Napisao/la Maja Donkov on .

Završili smo s provedbom ciklusa radionica u sklopu Programa osnaživanja bibliometrijskih usluga u visokoškolskim knjižnicama Sveučilišta u Splitu. Nositelj Programa je bila  Matična služba za istraživanje i razvoj Sveučilišne knjižnice u Splitu, a partner je bila knjižnica Kemijsko-tehnološkog fakulteta u Splitu.

Polaznici 3. i 4. radionice upoznali su se s postupkom izrade potvrda o zastupljenosti znanstvenih časopisa za potrebe uredništva domaćih i stručnih časopisa  koju je vodila predavačica Ana Matijašević Renić, dipl. knjižničarka, te je dan prikaz Analize znanstvene produktivnosti ustanove koju su vodile Maja Donkov, dipl. knjižničarka, voditeljica knjižnice Kemijsko-tehnološkog fakulteta i Irena Urem, viša knjižničarka , voditeljica Matične službe za istraživanje i razvoj Sveučilišne knjižnice u Splitu.

Radionice su bile jako uspješne, a nakon njih polaznici su s nama podijelili svoje zadovoljstvo.

                                                                 
  IMG 20220407 120250 1    2311
    
 


 

Nabava e-izvora za 2022. godinu

Napisao/la Maja Donkov on .

Poštovani,
temeljem odluka Savjetodavnog povjerenstva na održanim sjednicama s Pregovaračkim timom (18.1.2022., 3.3.2022. i 30.3.2022.) utvrđena je lista e-izvora koji će biti dostupni u nacionalnoj licenci u 2022. godini: …Pročitajte više

Izvor: Portal elektroničkih izvora

Održana radionica u sklopu Programa osnaživanja visokoškolskih knjižnica Sveučilišta u Splitu

Napisao/la Maja Donkov on .

U organizaciji Sveučilišne knjižnice u Splitu i u suradnji s Knjižnicom Kemijsko-tehnološkog fakulteta u Splitu, u sklopu provođenja Programa osnaživanja bibliometrijskih usluga u visokoškolskim knjižnicama Sveučilišta u Splitu, u četvrtak, 31. ožujka u Knjižnici održala se druga po redu radionica pod nazivom Postupak izrade Potvrda o zastupljenosti znanstvenika u relevantnim bazama podataka i potvrda o čimbeniku utjecaja (Impact Factor) pojedinog časopisa u bazi Journal Ciation Reports.
Radionicu je vodila predavačica Petra Zoranović, diplomirana knjižničarka iz Sveučilišne knjižnice u Splitu.

1648803140617

Plastičnim čepovima do skupih lijekova

Napisao/la Maja Donkov on .

Poštovani,
pozivamo Vas da se pridružite akciji Knjižnice KTF-a u prikupljanju plastičnih čepova za Udrugu oboljelih od leukemije i limfoma (UOLL). Akcija se provodi na području cijele Republike Hrvatske i nema vremenskog ograničenja. Knjižnica KTF-a akciji se priključila početkom ožujka 2022. godine.
Cilj akcije je na ekološki prihvatljiv način, odvajanjem otpada i zaštitom okoliša, prikupiti novac koji se koristi u svrhu liječenja oboljelih, omogućavanja boravka obitelji u blizini mjesta liječenja te financiranje potrebnih lijekova. Akcija omogućava i brži povratak oboljelih u normalan život, budući da su u dugotrajnoj rehabilitaciji nakon transplantacije.
Kako sudjelovati?
Akcija-UOLL.pdf

Plan upravljanja istraživačkim podacima

Napisao/la Maja Donkov on .

Poštovane/i,

u SRIJEDU, 23.2.2022., s početkom u 15:00 sati Lovorka Čaja, Sanja Jurković, Institut Ruđer Bošković održati će kolokvij : STRAŠAN, STRAŠNIJI, PUP

PUP (Plan upravljanja istraživačkim podacima) postaje obvezni dio projektnih izvještaja i projektnih prijava Hrvatske zaklade za znanost od 15.3.2022.
Ispunjavanje Plana upravljanja podacima već niz godina obvezan je dio projektne dokumentacije za projekte financirane europskim sredstvima iz vrlo jednostavnih razloga – PUP pomaže svima uključenima u istraživanje saznati kako su podaci organizirani i dokumentirani te na koji im se način može pristupiti za vrijeme provođenja istraživanja ili trajanja projekta. Pomaže i da istraživački podaci ostanu živi i dostupni dugo nakon što je vaše istraživanje završilo.
Razumijevanje Plana upravljanja podacima ključno je kako bismo razumijeli zašto i HrZZ uvodi obvezu ispunjavanja PUP-a već od sljedećeg izvještajnog razdoblja.Lovorka i Sanja upoznat će vas s osnovnim pojmovima životnog ciklusa istraživačkih podataka i kako Plan upravljanja podacima pomaže u njihovoj organizaciji, pristupu, planiranju troškova i pripremi vezanih aktivnosti. Posebnu pažnju posvetit će novouvedenoj obvezi ispunjavanja PUP-a za projekte financirane sredstvima HRZZ-a te s vama proći najvažnije stavke samog HRZZ obrasca na najpraktičniji mogući način.

Join Zoom Meeting:
https://zoom.us/j/96502533225?pwd=eFFlcnREK1lCaGVJV2lFQzA0ZmZVdz09

Meeting ID: 965 0253 3225
Passcode: 634223

https://www.facebook.com/events/992537901618478/
IZVOR:
Centar za znanstvene informacije
Institut Ruđer Bošković