Sindikat i ove godine pokriva trošak cijepljenja protiv gripe

Napisao/la Anita Jerković on .

Za zainteresirane članove na podružnicama koje  imaju više od 30 članova trošak cjepiva dijeliti na način da 75 % posto troška ide na teret središnjice, a 25 % na teret podružnice. Navedeni trošak tretirat će se neoporezivo, kao sindikalna socijalna pomoć.

Ova povoljnost odnosi se na sezonu cijepljenja protiv gripe 2021./2022. Da bi se trošak cjepiva mogao refundirati, članovi trebaju sami platiti cjepivo te moraju sačuvati račun, koji će potom dostaviti na podružnicu. Troškove cjepiva bez dostavljenog računa neće biti moguće refundirati.

Izvor: nsz.hr

Ukidaju se pomoći za oboljele od COVID-19

Napisao/la Anita Jerković on .

Sindikat prestaje isplaćivati pomoći oboljelima od Covid-19. One će se isplatiti prema dosadašnjim pravilima još samo za članove koji su oboljeli u periodu do 13. listopada 2021. i podnijeli pravovaljane zahtjeve do 1. studenog 2021.

Odluku o prestanku isplate ove pomoći donijelo je Malo vijeće Sindikata temeljem sljedećih okolnosti:

  • cjepivo je trenutno dostupno svim građanima RH;
  • javno dostupne informacije pokazuju kako cjepivo u velikoj mjeri prevenira obolijevanje i teže simptome;
  • trenutna epidemiološka pravila znatno reduciraju potrebu za provođenjem izolacije i samoizolacije kod cijepljenih osoba, čime se značajno umanjuju i negativne posljedice po njihova primanja.

Za posebno teške slučajeve oboljenja, članovima će ubuduće biti na raspolaganju Fond Solidarnosti.

Izvor: nzs.hr

COVID-19

Napisao/la Anita Jerković on .

Sukladno Odluci Upravnog vijeća od 10. svibnja 2021. godine, a imajući u vidu kako je do sredine godine isplaćena pomoć za više od 700 oboljelih članova od COVID-19, od 1. srpnja 2021. pomoći za oboljele članove iznosit će:

  1. U slučaju oboljenja u iznosu od 500 kn (dokaz o oboljenju je isključivo pozitivan nalaz brisa na Covid-19 (potvrde liječnika i druge vrste testova neće se uzimati u obzir)
  2. U slučaju oboljenja i bolovanja u iznosu od 750 kn (uz pozitivan nalaz brisa potrebno je priložiti platnu listu iz koje je vidljivo da je korišteno bolovanje)
  3. U slučaju bolničkog liječenja od Covid-19 u iznosu od 1.250 kn (uz prilog otpusnog pisma)
  4. U slučaju težeg oblika bolesti i bolničkog liječenja (respirator) u iznosu od 2.500 kn (uz prilog otpusnog pisma).
Pravo na pomoć imaju svi članovi koji su i u trenutku oboljenja i u trenutku podnošenja zahtjeva bili aktivni članovi Sindikata.

Izvor:nsz.hr