Otvoren probni pristup – Karger eJournal Collection

Obavještavamo vas da je švicarski izdavač Karger Publishers za Sveučilište u Rijeci, Sveučilište u Osijeku, Sveučilište u Splitu i Sveučilište u Zagrebu otvorio probni pristup na svoju zbirku časopisa Karger eJournal Collection. Zbirka sadrži više od 100 naslova časopisa od kojih su 22 naslova u otvorenom pristupu, a pokrivaju područje biomedicine i zdravstva te srodna područja. Dostupan je sadržaj od 1998. – 2017. Probni pristup traje do 31.12.2017.
Izvor: Portal elektroničkih izvora NSK

Hrvatski velikani na portalu HAZU

Sve o hrvatskim velikanima na portalu Znameniti.hr HAZU
Internetski portal Znameniti.hr Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, koji omogućava pretraživanje i pristup digitaliziranim djelima velikana hrvatske kulture, znanosti, umjetnosti i javnog života te radovima drugih autora posvećenih njihovu opusu, počeo je s radom početkom listopada, priopćeno je u petak iz HAZU.
(Izvor: culternet.hr)

De Gruyter - probni pristup do 30.11. 2017.

De-GruyterNjemački izdavač De Gruyter hrvatskoj akademskoj i znanstvenoj zajednici otvorio je probni pristup svojoj zbirci s više od 900 časopisa koji pokrivaju sva područja znanosti. Zbirci pristupate ovdje, a probni pristup traje do 30. studenoga 2017. godine.

Obavijest za 8. mjesec 2017.

Knjižnica će biti zatvorena od 1. do 22. 8.