Hrvatski velikani na portalu HAZU

Sve o hrvatskim velikanima na portalu Znameniti.hr HAZU
Internetski portal Znameniti.hr Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, koji omogućava pretraživanje i pristup digitaliziranim djelima velikana hrvatske kulture, znanosti, umjetnosti i javnog života te radovima drugih autora posvećenih njihovu opusu, počeo je s radom početkom listopada, priopćeno je u petak iz HAZU.
(Izvor: culternet.hr)

De Gruyter - probni pristup do 30.11. 2017.

De-GruyterNjemački izdavač De Gruyter hrvatskoj akademskoj i znanstvenoj zajednici otvorio je probni pristup svojoj zbirci s više od 900 časopisa koji pokrivaju sva područja znanosti. Zbirci pristupate ovdje, a probni pristup traje do 30. studenoga 2017. godine.

Obavijest za 8. mjesec 2017.

Knjižnica će biti zatvorena od 1. do 22. 8.

ProQuest Ebook central - probni pristup

Izdavač ProQuest za Sveučilište u Splitu otvorio je probni pristup na svoju platformu Ebook Central  - multidisplinarnu zbirku s više od 142.000 knjiga koje je moguće pretraživati i čitati. Ukoliko se određeni sadržaj želi preuzeti/ispisati, potrebno je kreirati korisnički račun unutar IP raspona matične institucije, kako bi se platformu moglo neometano koristiti i putem udaljenog pristupa. Pristup je otvoren do konca lipnja 2017. godine.
Poveznica i dodatne informacije: OVDJE.