ProQuest Ebook central - probni pristup

Izdavač ProQuest za Sveučilište u Splitu otvorio je probni pristup na svoju platformu Ebook Central  - multidisplinarnu zbirku s više od 142.000 knjiga koje je moguće pretraživati i čitati. Ukoliko se određeni sadržaj želi preuzeti/ispisati, potrebno je kreirati korisnički račun unutar IP raspona matične institucije, kako bi se platformu moglo neometano koristiti i putem udaljenog pristupa. Pristup je otvoren do konca lipnja 2017. godine.
Poveznica i dodatne informacije: OVDJE.

HSTalks video predavanja - probni pristup

Izdavač HSTalks je za Sveučilište u Splitu otvorio probni pristup na svoje zbirke The Biomedical & Life Sciences Collection i The Business & Management Collection  do 31. svibnja 2017. Pristup je reguliran putem IP adresa svake ustanove na poveznici: The Biomedical & Life Sciences Collection.

Novi sveučilišni udžbenik "Uvod u analitičku kemiju"

U izdanju Školske knjige izdan je sveučilišni udžbenik "Uvod u analitičku kemiju" prof. dr. sc. Njegomira Radića i doc. dr. sc. Lee Kukoč Modun. Udžbenik se može kupiti u knjižarama Školske knjige sa studentskim popustom od 20% i preko web dućana Školske knjige: https://shop.skolskaknjiga.hr/uvod-u-analiticku-kemiju.html.
Prikaz knjge iz Kem. ind. 66 (1-2) (2017) 101-102: http://silverstripe.fkit.hr/kui/assets/Uploads/Prikaz-knjige-101-102.pdf.
Zanimljivo je da se prva knjiga iz analitičke kemije u Hrvatskoj tiskala u Splitu 1896. g., a autor je gimnazijski profesor Riccardo Gasperini, pa ovaj udžbenik splitskih sveučilišnih profesora kao da nastavlja tradiciju.