UKITS // Advanced Sensors in Chemical and Mechanical Engineering

Napisao/la Antonija Čelan on .

Poštovane kolegice i kolege,

u ime Izvršnog odbora Udruge kemijskih inženjera i tehnologa Split pozivam Vas na seriju predavanja o senzorima uz prezentaciju opreme: Advanced Sensors in Chemical and Mechanical Engineering koja će se održati 8. i 9. travnja 2024. na Kemijsko-tehnološkom fakultetu u Splitu te na Fakultetu elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje u suradnji s Društvom inženjera strojarstva Split (DISS).
1

 
📅 8. travnja 2024., 🕐 13.15 sati 📌 Kemijsko-tehnološki fakultet, R. Boškovića 35, predavaonica F402

 • Electrical capacitance tomography and its industrial applications (prof. Wuqiang Yang, Sveučilište u Manchesteru, UK)

📅 9. travnja 2024., 🕚 10.15 sati 📌 Fakultet elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje, Ruđera Boškovića 32, predavaonica B402 (predviđeno trajanje najkasnije do 13 sati)

 • Capacitive touch sensors for robots (prof. Wuqiang Yang, Sveučilište u Manchesteru, UK)
 • Use Cases for 3D-image sensing and innovative AI-based automatization to enable a better future for the world (Werner Mueller-Veith, CEO Photoneo BU)
 • Chemical, mechanical and electrical engineers - research activities and collaboration perspectives (A. Čelan, N. Gjeldum)

Sažetci predavanja te kratke biografije predavača su u prilogu.

Kroz posljednje predavanje koje će se održati 9. travnja, predsjednici udruga UKITS I DISS će predstaviti rad svih zainteresiranih istraživačkih grupa kako bi se omogućilo njihovo povezivanje na temama od zajedničkog interesa.

Srdačno,

 doc. dr. sc. Antonija Čelan

predsjednica Udruge kemijskih inženjera i tehnologa Split

UKITS // najava aktivnosti u organizaciji Studentske sekcije UKITSa

Napisao/la Antonija Čelan on .

Poštovane kolegice i kolege,

U ime Studentske sekcije Udruge kemijskih inženjera i tehnologa Split, pozivam Vas na okrugli stol „Završni i diplomski rad – izazov ili obveza?“ koji će se održati u srijedu, 27. ožujka 2024. na Kemijsko-tehnološkom fakultetu u Splitu u amfiteatru A02 od 12.15 sati.

Koordinatori okruglog stola bit će student Alen Kovačević i izv. prof. dr. sc. Sanja Perinović Jozić (predsjednica Povjerenstva za završne i diplomske radove te Erasmus koordinatorica Kemijsko-tehnološkog fakulteta u Splitu).

Svrha ovog događaja jest promovirati studentska akademska postignuća, potaknuti razmjenu ideja te pružiti podršku studentima u razvoju njihovih vještina i karijera.

Svoja iskustva u izradi završnog i diplomskog rada iznijet će četiri studentice Kemijsko-tehnološkog fakulteta u formi kratkih prezentacija (5 min):

Po završetku izlaganja, u raspravi će sudjelovati prof. dr. sc. Nataša Stipanelov Vrandečić koja će govoriti o mogućnostima izrade rada u INI d.d, izv. prof. dr. sc. Sanja Perinović Jozić koja će odgovoriti na ključna pitanja vezana uz sam proces izrade završnog, odnosno diplomskog rada te doc. dr. sc. Antonija Čelan kako bi se naglasila uloga Udruge kemijskih inženjera i tehnologa Split u povezivanju studenata s potencijalnim budućim poslodavcima čime bi se studente dijelom i usmjerilo na odabir tema koje bi mogle biti od posebnog značaja za njihovo buduće zaposlenje. Naravno, u raspravi slobodno mogu sudjelovati i svi prisutni.

Molimo sve zainteresirane studente da se za sudjelovanje prijave ispunjavanjem kratkog obrasca najkasnije do 26. ožujka 2024. godine.

Nadamo se da ćete se odazvati našem pozivu!

Srdačno,

doc. dr. sc. Antonija Čelan

predsjednica Udruge kemijskih inženjera i tehnologa Split

UKITS // Redovita skupština i predavanje

Napisao/la Antonija Čelan on .

Izvršni odbor Udruge kemijskih inženjera i tehnologa Split poziva sve članove na

REDOVITU GODIŠNJU SKUPŠTINU

koja će se održati u srijedu, 28 veljače 2024. u 17 sati u amfiteatru A02, Kemijsko-tehnološkog fakulteta, Ruđera Boškovića 35, Split te predlaže sljedeći

DNEVNI RED

 1. Otvaranje Skupštine, izbor zapisničara i ovjerovitelja zapisnika
 2. Izvješće predsjednika o radu UKITS-a
 3. Financijsko izvješće
 4. Izvješće Nadzornog odbora
 5. Izvješće Suda časti
 6. Izmjene i dopune statuta Udruge kemijskih inženjera i tehnologa Split
 7. Razno

Po završetku skupštine, doc. dr. sc. Martina Perić Bakulić održat će predavanje pod naslovom:

Fundamentalni pristup primjene TD-DFT izračuna u spektroskopiji za određivanje optičkih svojstava nanomaterijala


Metode računalne kemije; DFT, TD-DFT i QM/MM svestrani su računalni alati sa širokom primjenom u znanosti o materijalima, kemiji, fizici i raznim interdisciplinarnim područjima, doprinoseći napretku u temeljnom razumijevanju i tehnološkim inovacijama. Korisne su za proučavanje elektronske strukture nanomaterijala čija je primjena raznolika: bio-primjena i medicinsku dijagnostika,  solarno sakupljanje energije, katalitički procesi, nanostrukturirani tanki filmovi itd.
 
Sažetak predavanja
Životopis
Publikacije

Srdačno,

doc. dr. sc. Antonija Čelan

predsjednica Udruge kemijskih inženjera i tehnologa Split

UKITS // predavanje 15.2.2024.

Napisao/la Antonija Čelan on .

Poštovane kolegice i kolege,

u ime Izvršnog odbora Udruge kemijskih inženjera i tehnologa Split, pozivam Vas na znanstveno-stručno predavanje koje će održati doc. dr. sc. Marina Tranfić Bakić pod naslovom: "Mogućnosti primjene fluorimetrijskih metoda". 

Predavanje će se održati u četvrtak, 15. veljače 2024. godine u predavaonici E402 Kemijsko-tehnološkog fakulteta u Splitu, s početkom u 13.15 sati.

Sažetak predavanja s životopisom kolegice Tranfić Bakić je u prilogu.

Srdačno,

doc. dr. sc. Antonija Čelan
predsjednica Udruge kemijskih inženjera i tehnologa Split

UKITS // Online predavanje

Napisao/la Antonija Čelan on .

U četvrtak, 23. studenog u 13.30 sati nas očekuje prvo on-line predavanje u organizaciji Udruge kemijskih inženjera i tehnologa Split, pod naslovom: Electrical capacitance tomography and its industrial applications koje će održati prof. Wuqiang Yang sa Sveučilišta u Manchesteru (Dept. of Electrical and Electronics Engineering).

Profesorovo istraživanje usmjereno je na električnu kapacitivnu tomografiju (ECT) i njenu industrijsku primjenu. Objavio je dosad preko 400 publikacija, uključujući i dvije knjige "Sensor Array" i "Imaging Sensor Technoligies and Applications", a nositelj je i 10 patenata. Cjelovita biografija je dostupna na https://research.manchester.ac.uk/en/persons/wuqiang.yang

   

Električna kapacitivna tomografija predstavlja inovativnu tehniku kojom je moguće vizualizirati strujanje u višefaznim sustavima. ECT je moguće primijeniti za analizu:

 • strujanja nafte i plina u naftovodima,
 • raspodjele veličina kapljica u separatorima,
 • strujanja u sustavu plinovito-čvrsto u pneumatskim transporterima i ciklonima,
 • strujanja u fluidiziranom sloju, uključujući i sušenje u fluidizacijskim sušionicima.

Mogućnosti primjene ECTa su široke, stoga vas sve pozivam da se pridružite ovom predavanju u virtualnom obliku, na Zoom platformi. Podatci za pristup su u nastavku:

Topic: Wuqiang Yang's Personal Meeting RoomJoin Zoom Meeting: https://zoom.us/j/3432538923Meeting ID: 343 253 8923Passcode: umist

Predavanje će biti snimano. Link na snimku će naknadno biti podijeljen.

doc. dr. sc. Antonija Čelan

predsjednica Udruge kemijskih inženjera i tehnologa Split