Poziv na izbornu (VI.) skupštinu

Napisao/la alumni on .

Datum    : 07.02.2023.

Broj        : 62 / 2023.

Poštovani kolegice, kolege i prijatelji,

S velikim zadovoljstvom Vas pozivamo da prisustvujete izbornoj skupštini Udruge bivših studenata i prijatelja Kemijsko-tehnološkog fakulteta u Splitu koja će se održati  16. veljače 2023. godine (četvrtak) u 18 sati u amfiteatru  A02 u prizemlju zgrade tri fakulteta, Ruđera Boškovića 35 s predložeim

DNEVNIM REDOM

 1. Otvaranje godišnje skupštine i usvajanje dnevnog reda
 2. Izbor radnih tijela
 3. Izvješća o radu Udruge za proteklo mandatno razdoblje
 4. Financijsko izvješće za 2022. godinu
 5. Izvješće Nadzornog odbora Udruge
 6. Razrješenje nadzornog odbora, predsjedništva, potpredsjednika i predsjednika Udruge
 7. Izbor novog nadzornog odbora, predsjedništva, potpredsjednika i predsjednika Udruge
 8. Plan rada Udruge i financijski plan za 2023. godinu
 9. Razno

 Po zvršetku radnog dijela skupštine predavanje pod nazivom

 „Euro naš novac“ 

održat će Zvonimir Ćorić, dipl. ing. kem. teh. glavni stručni suradnik - vještak za novčanice i kovnice pri HNB-u.

Od 1. siječnja 2023., službena novčana jedinica i zakonsko sredstvo plaćanja u Republici Hrvatskoj je euro. Tijekom predavanja govorit će se o tome kako su nastale hrvatske i euro kovanice, dat će se osvrt na dizajn i apoene euro novčanica prve i druge serije (Serija Europa), osnovne značajke papira na kojem se tiskaju novčanice eura, tehnika tiska, zaštitna obilježja ugrađena u papire novčanica eura te načini provjere tih obilježja. Također će se više čuti o ogućim načinima krivotvorenja i postpuanja s krivotvorenim novčanicama eura.

Dragi članovi i prijatelji Udruge, radujemo se novom susretu s Vama i ujedno Vas molimo da o ovom predavanju obavijestite svoje kolege.

Predsjednica AMACTFS-a:
doc. dr. sc. Maša Buljac

„Food&Focus – Sara Kostović“

Napisao/la alumni on .

Datum    : 14.12. 2022.

Broj        : 60 / 2022.

Poštovani kolegice, kolege i prijatelji,

S velikom zadovoljstvom pozivamo Vas da prisustvujete promociji knjige u organizaciji Udruge bivših studenata i prijatelja Kemijsko-tehnološkog fakulteta u pod nazivom

Food&Focus – Sara Kostović

 

koje će održati naša studentica Sara Kostović, autorica knjige o prehrani sportaša.

Sara je studentica KTF-a, smjer prehrambena tehnologija. Uz studij se intenzivno bavi aktivnostima vezanim uz pravilnu prehranu mladih, a posebno sportaša. Već dulje vrijeme samostalno se educira u područjima prehrane, nutricionizma te utjecaja istog na izvedbu različitih sportskih aktivnosti. Uz navedeno, Sara je i "food blogerica“, sportska kolumnistica te aktivna sudionica različitih projekata na tematiku promoviranja pravilne prehrane među mladima, studentima i rekreativnim sportašima. Službena promocija knjige održana je 10. listopada 2022. u Kući slave splitskog sporta, uz sudjelovanje renomiranih imena hrvatskog sporta. Drugu službenu promociju, a koju radi za svoje Sveučilište, također će popratit „uživo javljanja“ nekoliko hrvatskih sportaša koji su sudjelovali u stvaranju ove knjige te svojim autobiografijama pomogli realizaciji Sarine ideje. Uz navedeno, Sara će govori o tome kako je to biti student i istovremeno graditi profesionalnu karijeru, napisati vlastitu knjigu i ostvariti se u željenom području. Također će govoriti o sportskim iskustvima u cijelom projektu, osobne poveznice s prehranom te pozadinu Sarinog puta.

Promocija će se održati 20. prosinca (utorak) 2022. godine s početkom u 17:30 sati u amfiteatru tri fakulteta 3F-A0-2, Ruđera Boškovića 35. Po završetku predavanja nastavit ćemo s prigodnim druženjem uz muziku uživo te ujedno obilježiti nadolazeće Božićne i Novogodišnje blagdane.

Koristimo priliku Vama i Vašim obiteljima zaželjeti čestit Božić i sretnu Novu 2023. godinu.

KTF – od Biskupove palače do Kampusa

Napisao/la alumni on .

Datum: 24. ožujka 2022.

Broj:      58 / 2022.


Poštovane kolegice i kolege,

Udruga bivših studenata i prijatelja Kemijsko-tehnološkog fakulteta u Splitu, u suradnji s Hrvatskim kemijskim društvom - Split i Udrugom kemijskih inženjera i tehnologa – Split, s velikim zadovoljstvom Vas poziva na novi susret pod nazivom:

"KTF – od Biskupove palače do Kampusa"

koji će se održati 31. ožujka (četvrtak) 2022. godine s početkom u 18.00 sati u amfiteatru KTF-a (A0-2), Ruđera Boškovića 35. Prof. dr. sc. Nataša Stipanelov Vrandečić će nas podsjetiti na početak djelovanja i razvoj Kemijsko-tehnološkog fakulteta u Splitu, dok će prof. dr. sc. Dražan Jozić kratko predstaviti novu znanstvenu opremu kojom Fakultet raspolaže.

Potom će uslijediti obilazak novih studentskih i znanstvenih laboratorija, učionica, tj. prostora u kojima Fakultet danas djeluje. S posebnim zadovoljstvom bit će predstavljen i „Mali muzej KTF-a“ sa svojom zbirkom predmeta, literature i  laboratorijske opreme koja će vas podsjetiti na 60-godišnju povijest KTF-a.

Po završetku predavanja nastavit ćemo s prigodnim druženjem. Molimo Vas da o ovom susretu obavijestite i svoje kolege. Radujemo se vašem dolasku !

Predsjednica AMACTFS-a:                     Predsjednica HKD-Split:                         Predsjednik UKITS:

doc. dr. sc. Maša Buljac             izv. prof. dr. sc. Lea Kukoč Modun           izv. prof. dr. sc. Damir Barbir

POZIV NA XI. SKUPŠTINU

Napisao/la alumni on .

Datum: 17. veljače 2022.

Broj:      57 / 2022.

Poštovane kolegice i kolege,

s velikim zadovoljstvom pozivamo Vas da prisustvujete XI. godišnjoj skupštini Udruge bivših studenata i prijatelja Kemijsko-tehnološkog fakulteta u Splitu koja će se održati 23. veljače 2022. godine (srijeda) u 13.00 sati u amfiteatru A02 u prizemlju zgrade 3 fakulteta, Ruđera Boškovića 35, s predloženim

DNEVNIM REDOM

 

 1. Otvaranje godišnje skupštine i usvajanje dnevnog reda
 2. Izbor radnog predsjedništva, zapisničara i ovjerovitelja zapisnika
 3. Izvješća o aktivnostima Udruge za proteklo jednogodišnje razdoblje
 4. Financijsko izvješće za 2021. godinu
 5. Plan rada Udruge i financijski plan za 2022. godinu
 6. Razno

Dragi članovi i prijatelji Udruge, radujemo se novom susretu s Vama i ujedno Vas molimo da o ovoj skupštini obavijestite svoje kolegice i kolege.

                                                                                                                Predsjednica AMACTFS-a:

            

                                                                                                                                   doc. dr. sc. Maša Buljac