Novosti (UKITS)

UKITS // Redovita skupština i predavanje

Napisao/la Antonija Čelan on .

Izvršni odbor Udruge kemijskih inženjera i tehnologa Split poziva sve članove na

REDOVITU GODIŠNJU SKUPŠTINU

koja će se održati u srijedu, 28 veljače 2024. u 17 sati u amfiteatru A02, Kemijsko-tehnološkog fakulteta, Ruđera Boškovića 35, Split te predlaže sljedeći

DNEVNI RED

 1. Otvaranje Skupštine, izbor zapisničara i ovjerovitelja zapisnika
 2. Izvješće predsjednika o radu UKITS-a
 3. Financijsko izvješće
 4. Izvješće Nadzornog odbora
 5. Izvješće Suda časti
 6. Izmjene i dopune statuta Udruge kemijskih inženjera i tehnologa Split
 7. Razno

Po završetku skupštine, doc. dr. sc. Martina Perić Bakulić održat će predavanje pod naslovom:

Fundamentalni pristup primjene TD-DFT izračuna u spektroskopiji za određivanje optičkih svojstava nanomaterijala


Metode računalne kemije; DFT, TD-DFT i QM/MM svestrani su računalni alati sa širokom primjenom u znanosti o materijalima, kemiji, fizici i raznim interdisciplinarnim područjima, doprinoseći napretku u temeljnom razumijevanju i tehnološkim inovacijama. Korisne su za proučavanje elektronske strukture nanomaterijala čija je primjena raznolika: bio-primjena i medicinsku dijagnostika,  solarno sakupljanje energije, katalitički procesi, nanostrukturirani tanki filmovi itd.
 
Sažetak predavanja
Životopis
Publikacije

Srdačno,

doc. dr. sc. Antonija Čelan

predsjednica Udruge kemijskih inženjera i tehnologa Split

UKITS // predavanje 15.2.2024.

Napisao/la Antonija Čelan on .

Poštovane kolegice i kolege,

u ime Izvršnog odbora Udruge kemijskih inženjera i tehnologa Split, pozivam Vas na znanstveno-stručno predavanje koje će održati doc. dr. sc. Marina Tranfić Bakić pod naslovom: "Mogućnosti primjene fluorimetrijskih metoda". 

Predavanje će se održati u četvrtak, 15. veljače 2024. godine u predavaonici E402 Kemijsko-tehnološkog fakulteta u Splitu, s početkom u 13.15 sati.

Sažetak predavanja s životopisom kolegice Tranfić Bakić je u prilogu.

Srdačno,

doc. dr. sc. Antonija Čelan
predsjednica Udruge kemijskih inženjera i tehnologa Split

UKITS // Online predavanje

Napisao/la Antonija Čelan on .

U četvrtak, 23. studenog u 13.30 sati nas očekuje prvo on-line predavanje u organizaciji Udruge kemijskih inženjera i tehnologa Split, pod naslovom: Electrical capacitance tomography and its industrial applications koje će održati prof. Wuqiang Yang sa Sveučilišta u Manchesteru (Dept. of Electrical and Electronics Engineering).

Profesorovo istraživanje usmjereno je na električnu kapacitivnu tomografiju (ECT) i njenu industrijsku primjenu. Objavio je dosad preko 400 publikacija, uključujući i dvije knjige "Sensor Array" i "Imaging Sensor Technoligies and Applications", a nositelj je i 10 patenata. Cjelovita biografija je dostupna na https://research.manchester.ac.uk/en/persons/wuqiang.yang

   

Električna kapacitivna tomografija predstavlja inovativnu tehniku kojom je moguće vizualizirati strujanje u višefaznim sustavima. ECT je moguće primijeniti za analizu:

 • strujanja nafte i plina u naftovodima,
 • raspodjele veličina kapljica u separatorima,
 • strujanja u sustavu plinovito-čvrsto u pneumatskim transporterima i ciklonima,
 • strujanja u fluidiziranom sloju, uključujući i sušenje u fluidizacijskim sušionicima.

Mogućnosti primjene ECTa su široke, stoga vas sve pozivam da se pridružite ovom predavanju u virtualnom obliku, na Zoom platformi. Podatci za pristup su u nastavku:

Topic: Wuqiang Yang's Personal Meeting RoomJoin Zoom Meeting: https://zoom.us/j/3432538923Meeting ID: 343 253 8923Passcode: umist

Predavanje će biti snimano. Link na snimku će naknadno biti podijeljen.

doc. dr. sc. Antonija Čelan

predsjednica Udruge kemijskih inženjera i tehnologa Split


 

UKITS // Predavanja u listopadu

Napisao/la Antonija Čelan on .

Poštovane kolegice i kolege,

tijekom listopada očekuju nas dva predavanja u organizaciji Udruge kemijskih inženjera i tehnologa Split.

5. listopada 2023. (četvrtak): dr. sc. Aleksandra Pieczynska (University of Gdansk, Faculty of Chemistry, Department of Environmental Technology, Laboratory of Photocatalysis).
Kolegica će boraviti na Kemijsko-tehnološkom fakultetu u sklopu Erasmus+ programa te će nam predstaviti svoja recentna istraživanja. Sažetak predavanja te životopis kolegice Pieczynske je u prilogu.


12. listopada 2023.
(četvrtak): prof. dr. sc. Nenad Bolf (Sveučilište u Zagrebu, Fakultet kemijskog inženjerstva i tehnologije, Zavod za mjerenja i automatsko vođenje procesa). Prof. Bolf ima 27 godina znanstveno-istraživačkog i edukacijskog rada na području kemijskog inženjerstva te ekspertizu iz područja modeliranja, dijagnostike, vođenja i optimiranja procesa, naprednih metoda vođenja procesa, procesne analitičke tehnologije, primjene metoda umjetne inteligencije, optimiranja industrijskih procesa i termografske dijagnostike. Održat će nam predavanje pod naslovom: "Primjena procesne analitičke tehnologije za napredno vođenje procesa".

Oba predavanja će se održati na Kemijsko-tehnološkom fakultetu u Splitu, u amfiteatru A02 s početkom u 13.15 sati.

Koristim priliku da podsjetim sve članove da uplatom članarine reguliraju svoj status u udruzi.

doc. dr. sc. Antonija Čelan

predsjednica Udruge kemijskih inženjera i tehnologa Split

Predavanje "Standardi kvalitete u farmaceutskoj industriji"

Napisao/la Antonija Čelan on .

Udruga kemijskih inženjera i tehnologa Split organizirala je predavanje koje se održalo 28. travnja 2023. godine s početkom u 13.15 sati u amfiteatru A02, Kemijsko-tehnološkog fakulteta u Splitu, Ruđera Boškovića 35.

Predavanje "Standardi kvalitete u farmaceutskoj industriji" održala je kolegica Josipa Ljubičić, direktorica tvrtke Proqlea Ltd. iz Zagreba.

Kolegica Ljubičić je diplomirala na Fakultetu kemijskog inženjerstva i tehnologije te je od tada radila u Plivi, Generi, PSI CRO AG, Marti Farm Ltd, ICON plc, a danas vodi vlastitu tvrtku Proqlea.

Specijalizirala se za pisanje standardnih procedura, implementaciju sustava kvalitete u kompanijama, certificiranje sustava kvalitete prema ISO 9001 standardu, pripremu kompanija za inspekcije koje provode regulatorna tijela (EMA, MHRA, FDA), obavljanje audita u području dobre farmaceutske te dobre proizvođačke prakse.

U ime Udruge, ali i kolegice Ljubičić, zahvaljujem svim studentima, kao i članovima Udruge koji su prisustvovali navedenom predavanju.

doc. dr. sc. Antonija Čelan

predsjednica Udruge kemijskih inženjera i tehnologa Split