Novosti (UKITS)

"Biorazgradljivi polimeri - odgovor ili još jedno pitanje"

Udruga kemijskih inženjera i tehnologa Split organizira predstavljanje projekta BIOCOMPACK-CE i predavanje koje će se održati 12. prosinca 2019. godine  (četvrtak) s početkom u 14:15 sati u predavaonici E402, Kemijsko-tehnološkog fakulteta u Splitu, Ruđera Boškovića 35.

Predavanje pod naslovom:

"Biorazgradljivi polimeri - odgovor ili još jedno pitanje"

 održat će doc. dr. sc. Sanja Perinović Jozić.

Sastankom će predsjedavati prof. dr. sc. Branka Andričić.

 

U prilogu se nalazi poziv i sažetak predavanja.

Nadam se da se vidimo u što većem broju.

 

Predsjednik UKITS-a:

doc. dr. sc. Damir Barbir

5. međunarodni simpozij o upravljanju okolišem (5th International Symposium on Environmental Management, SEM2019)

Poštovani,

zadovoljstvo nam je obavijestiti vas da Fakultet kemijskog inženjerstva i tehnologije Sveučilišta u Zagrebu u suradnji s Kemijsko-tehnološkim fakultetom Sveučilišta u Splitu, Veleučilištem u Karlovcu, Faculty of Chemistry and Chemical Technology, University of Ljubljana (SLO) i Institute of Analytical and Physical Chemistry for the Environment and Materials (FRA), organizira 5. međunarodni simpoziji o upravljanju okolišem (5th International Symposium on Environmental Management, SEM2019). Simpozij će se održati od 11. do 13. prosinca 2019. godine u Zagrebu, na Fakultetu kemijskog inženjerstva i tehnologije, a u povodu 100. obljetnice ove znanstveno-obrazovne ustanove.

Očekujemo kako će peto izdanje simpozija okupiti oko 300 sudionika iz Hrvatske i inozemstva, koji dolaze sa sveučilišta, iz industrijskih poduzeća i poslovnih subjekata, vladinih i nevladinih te drugih organizacija, a koji će dati svoj doprinos događanju kroz prezentacije, predavanja i postere te interaktivnu komunikaciju unutar okruglog stola „Mulj iz uređaja za pročišćavanje otpadnih voda - prilike i izazovi“.

Glavne teme skupa su: kružno gospodarstvo, upravljanje okolišem, zelene tehnologije, klimatske promjene, održiva/obnovljiva energija, onečišćenje i kontrola zraka, upravljanje morem i priobaljem, upravljanje i obrada voda, upravljanje otpadom te procjena rizika i upravljanje.

Više informacija o simpoziju dostupno je na www.sem-eco.com.hr te 1. obavijesti u privitku.

 


www.sem-eco.com.hr    SEM2019_1st_announcement.pdf

Iskustvo s Erasmus+ programa

Nuić Ugrina predavanjeUdruga kemijskih inženjera i tehnologa Split organizirala je predavanje 10. srpnja 2019. godine (srijeda) s početkom u 12:15 sati u predavaonici E400, Kemijsko-tehnološkog fakulteta u Splitu, Ruđera Boškovića 35.

 

 Predavanje pod naslovom „Iskustvo s Erasmus+ programa“ održali su doc. dr. sc. Ivona Nuić i doc. dr. sc. Marin Ugrina.
 

 

 

 

Uloga metalografije u karakterizaciji metalnih materijala

Udruga kemijskih inženjera i tehnologa Split organizira predavanje koje će se održati 23. travnja 2019. godine (utorak) s početkom u 14:15 sati u amfiteatru A02, Kemijsko-tehnološkog fakulteta u Splitu, Ruđera Boškovića 35.

Predavanje pod naslovom:

„Uloga metalografije u karakterizaciji metalnih materijala“

 

održat će izv. prof. dr. sc. Zdenka Zovko Brodarac, dekanica Metalurškog fakulteta iz Siska.

Predsjednik UKITS-a:
doc. dr. sc. Damir Barbir

'Kinetics of Heterogeneous Processes using TKS-SP (Thermal and Kinetic Software by means of Standard Procedure)

Poštovane kolegice i kolege,
Udruga kemijskih inženjera i tehnologa Split (UKITS) poziva vas na predavanje pod naslovom ''Kinetics of Heterogeneous Processes using TKS-SP (Thermal and Kinetic Software by means of Standard Procedure)'' koje će održati izv. prof. dr. sc.  Andrei Rotaru, Svuečilište u Craiovi, National Institute of Laser, Plasma and Radiation Physics, Rumunjska.
Predavanje će se održati u ponedjeljak, 2. srpnja 2018. s početkom u 13:15 sati na Kemijsko-tehnološkom fakultetu u Splitu, Ruđera Boškovića 35,  predavaonica F-402.
Sažetak predavanja i životopis predavača
Matko Erceg
Tajnik UKITS-a