Održan 1. Dan karijera na KTF-u

Napisao/la Marika Grubišić on .

60Prvi Dan karijera Kemijsko-tehnološkog fakulteta u Splitu (KTF) održan je u utorak 4. lipnja 2024. u amfiteatru A02. Studentima KTF-a predstavilo se ukupno 17 tvrtki i institucija s kojima Fakultet ima uspješnu suradnju i to: AD Plastik d.d., Aluflexpack Novi d.o.o., Bobis d.o.o., Capax d.o.o., Cekom 3LJ, Cemex Hrvatska d.d., Čistoća d.o.o. Split, Fornix d.o.o., Grupa Pivac, Ljekarna Splitsko-dalmatinske županije, Meliori Polymer Engineering d.o.o., Petason d.o.o., Studentski centar Split, Tommy d.o.o., Violeta d.o.o. te Nastavni zavod za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije i Prirodoslovna škola Split.

U prvom dijelu Dana karijera predstavnici tvrtki i institucija su prikazali svoje poslovanje te posebno istaknuli poslove na kojima se zapošljavaju studenti KTF-a. Studenti su na taj način dobili bolji uvid u izuzetno širok spektar mogućnosti i poslova koje mogu obavljati nakon završetka studija na KTF-u.

52Čuli su vrijedne savjete i iskustva predstavnika tvrtki kako za prvo zapošljavanje, tako i za kontinuirano usavršavanje i cjeloživotno učenje, a posebno je za istaknuti iskustva bivših studenata KTF-a. U drugom dijelu Dana karijera studenti su imali priliku kroz osobne kontakte bolje upoznati potencijalne poslodavce te dobiti informacije korisne za zapošljavanje i razvoj svojih karijera. Svima veliko hvala na sudjelovanju, a dio atmosfere s 1. Dana karijera KTF-a možete vidjeti u GALERIJI.

1st International Congress for Sustainable Ecosystems in the Mediterranean area (STEcoMed2024)

Napisao/la Marika Grubišić on .

Kemijsko-tehnološki fakultet u Splitu suorganizator je međunarodnog znanstveno-stručnog skupa pod nazivom 1st International Congress for Sustainable Ecosystems in the Mediterranean area (STEcoMed2024), koji će se održati 2. i 3. listopada 2024. godine u prostorima našeg Fakulteta (amfiteatar A02). Cilj ovog skupa je okupiti eminentne stručnjake iz akademske zajednice i industrije te raspravljati o izazovima, najnovijim spoznajama i mogućnostima vezanim uz održivost plavih (more), zelenih (tlo i poljoprivredna proizvodnja) i žutih (turizam) sustava na području Mediterana.
Informacije o prijavi i samom događaju dostupne su na sljedećem linku: https://stecomed2024.more.unist.hr/

Dan karijera Kemijsko-tehnološkog fakulteta u Splitu

Napisao/la Marika Grubišić on .

Dragi naši studenti,
Zadovoljstvo nam je pozvati Vas na prvi Dan karijera Kemijsko-tehnološkog fakulteta u Splitu, u utorak 4. lipnja 2024. godine, u našem amfiteatru A02, na adresi Ruđera Boškovića 35, s početkom u 11:00 sati.

Potaknuti Vašim iskazanim interesima, želja nam je ovim događanjem omogućiti Vam da se bolje upoznate s tvrtkama, posebno iz našeg bližeg okruženja, da steknete uvid u što širi spektar mogućnosti i poslova koje možete obavljati nakon završetka studija, upoznati potencijalne buduće poslodavce, ostvariti prve kontakte i dobiti povratne informacije za osobni karijerni razvoj.

Održana 58. svečana promocija studenata na KTF-u

Napisao/la Marika Grubišić on .

Svečana promocija 112 diplomiranih studenata Kemijsko-tehnološkog fakulteta (KTF) održana je u petak, 24. svibnja 2024. godine ispred Zgrade tri fakulteta pred velikim brojem članova obitelji, prijatelja i kolega. 
00001
Tom prigodom je na sveučilišnim prijediplomskim studijima promoviran 31 student Kemijske tehnologije, 11 studenata Kemije i 19 studenata Prehrambene tehnologije. Na stručnom prijediplomskom studiju Zaštita i oporaba materijala uručene su tri diplome, dok je na sveučilišnim diplomskim studijima promovirano 20 studenata Kemijske tehnologije, 14 studenata Kemije i 14 studenata Prehrambene tehnologije. 
Promotori na ovoj svečanosti su bili dekan Kemijsko-tehnološkog fakulteta prof. dr. sc. Matko Erceg, s prodekanima prof. dr. sc. Dražanom Jozićem, izv. prof. dr. sc. Antom Prkićem i prof. dr. sc. Vesnom Sokol. Uz dekana prof. dr. sc. Matka Ercega, nazočne je pozdravio prof. dr. sc. Nikša Jajac, prorektor Sveučilišta u Splitu za infrastrukturu, uputivši čestitke slavljenicima i njihovim obiteljima. 

OVDJE možete pogledati sve detalje.

SEA-EU foto natječaj 2024 “THE ART OF MOVEMENT”

Napisao/la Marika Grubišić on .

Sveučilište u Splitu zajedno s partnerima iz Alijanse Europskog sveučilišta mora, poziva vas da sudjelujete u Photo Contest natjecanju s temom „Art of movement“.
U natjecanju mogu sudjelovati i studenti i zaposlenici Sveučilišta.
Svoje fotografije možete poslati u razdoblju od 15. travnja do 15. lipnja 2024. preko linka iz teksta natječaja.Najbolje ocijenjena fotografija bit će odabrana na temelju 2 elementa: glasova javnosti prikupljenih na službenom Instagram profilu SEA-EU seaeualliance i odluke međunarodnog žirija sastavljenog od stručnjaka sa svih SEA-EU sveučilišta.
Photo Contest Visual 3
Autor najbolje rangirane fotografije bit će nagrađen vaučerom za putovanje u vrijednosti od 800 eura, dok će odabrane fotografije biti izložene na Malti tijekom Upravljačkog tjedna (26. - 29. studenog 2024.).

Dakle, pripremite svoj fotoaparat i uhvatite umjetnost pokreta!

ROK PRIJAVE: 15. LIPNJA 2024.

Više informacija o natjecanju, načinu prijave, rokovima i ostalim detaljima možete pronaći OVDJE.