ECOTROPHELIA 2025. - 11. nacionalno studentsko natjecanje

Napisao/la Marika Grubišić on .

Ecotrophelia 2025 slike U okviru 11. nacionalnog studentskog natjecanja u kreiranju eko-inovativnih prehrambenih proizvoda – ECOTROPHELIA 2025.  koje se održalo 11. lipnja 2025. na Prehrambeno-biotehnološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu sudjelovao je i studentski tim našeg fakulteta koji je sa svojim proizvodom osvojio 2. mjesto. Tim čine studentice prijediplomskog studija Prehrambene tehnologije: Iris TomasovićIva KovačevićIvona Marjanović i Tamara Oroz. Studentice su na natjecanju predstavile svoj proizvod: Osvježavajuće bezalkoholno piće s ekstraktom vrkute i dodatkom liofilizirane borovnice pod nazivom HER FLOW. Ovim putem im iskreno čestitamo na odvažnosti, inovativnosti, sudjelovanju i uspjehu na ovom natjecanju!

Stručno putovanje studenata završne godine diplomskih studija KTF-a

Napisao/la Marika Grubišić on .

Slijedeći dugogodišnju tradiciju i ove  akad. god. 2024./2025. organizirano je višednevno stručno putovanje studenata završne godine diplomskih studija u okviru kojeg su posjetili niz proizvodnih pogona, laboratorija i ustanova. Na ovaj način studenti su imali priliku nadopuniti teorijska znanja stečena tijekom studiranja kao i upotpuniti kompetencije potrebne za zapošljavanje, odabir i razvoj karijera.

Više na linku:  https://www.ktf.unist.hr/images/stories/repozitorij/Strucno_putovanje_2025_godine.pdf

Održana 59. svečana promocija Kemijsko-tehnološkog fakulteta u Splitu

Napisao/la Marika Grubišić on .

U petak, 16. svibnja 2025. održana je 59. svečana promocija na Kemijsko-tehnološkom fakulteta u Splitu.

 DSC7870





















Promovirano je ukupno 90 studenata i to 9 studenata sveučilišnog prijediplomskog studija Kemijska tehnologija, 11 studenata sveučilišnog prijediplomskog studija Kemija, 9 studenata sveučilišnog prijediplomskog studija Prehrambena tehnologija, 32 studenta sveučilišnog diplomskog studija Kemijska tehnologija, 19 studenata sveučilišnog diplomskog studija Kemija i 10 studenata sveučilišnog diplomskog studija Prehrambena tehnologija.

Projekt "Plava zona ": Inovativni Put prema Zdravim Kolačićima

Napisao/la Marika Grubišić on .

                     
Plava zonaFinancira EU
                                 




Korisnik: Bobis d.o.o.

Partneri:  Jafra-print d.o.o., Jurin dvor d.o.o., Bokun d.o.o., Poliklinika Obad, Sveučilište u Splitu, Kemijsko-tehnološki fakultet

Projektom SPIN konzorcij sudjeluje u IRI aktivnostima s ciljem razvoja inovativnih prehrambenih proizvoda koji pomažu u održavanju metaboličke fleksibilnosti i prevenciji dijabetesa. Cilj istraživanja je stvoriti zdrave slatke i slane međuobroke koristeći tehnologije liofilizacije i spray dry sušenja. Nositelj konzorcija je Bobis, a partneri su Jafra Print, Bokun, Jurin dvor, Poliklinika dr. Obad te Kemijsko-tehnološki fakultet u Splitu.