Stipendija - Program stručne prakse njemačkog gospodarstva za zemlje Zapadnog Balkana

Napisao/la Antonia Plazonić Parađina on .

Bliži se kraj Vašeg studija, semestar po semestar. Što će sljedeće uslijediti? Imate li velike planove za početak karijere? Ili još uvijek niste sigurni koji put odabrati? Nedostaje li vam posljednji korak; onaj posljednji korak koji biste poduzeli između studiranja i službenog zaposlenja; između završnih ispita i projekata; tvojeg sveučilišta i cijelog svijeta? Jeste li spremni poduzeti ovaj korak koji Vam mijenja život i obaviti stručno stažiranje u Njemačkoj?
U proteklih 18 godina podržali smo više od 830 studenata i mladih diplomanata na ovom putu. Svi oni proveli su tri do šest mjeseci u jednoj od vodećih njemačkih tvrtki, gdje su napokon dobili priliku proširiti svoja znanja stečena tijekom studija, primijeniti ih u praksi i saznati čime bi se doista voljeli baviti u životu. Sljedeća generacija naših stipendista započet će sa pripravništvom 1. srpnja 2022. godine.
Prijavite se za stipendiju Programa stručne prakse njemačkog gospodarstva za zemlje Zapadnog Balkana. Postavite najbolje temelje za svoju buduću karijeru.
Tko se može prijaviti?
 Student preddiplomskog studija upisan u najmanje u 5. semestar prilikom prijave.
 student diplomskog studija
 doktorand
 mladi diplomanti koji su diplomirali nakon 1. siječnja 2021.
 ne stariji od 29 godina
 stažiranje se nudi u području ekonomije, poslovne administracije, inženjerstva, računarstva, trgovačkog prava, novinarstva, poljoprivrede, biologije i kemije
 kandidat s vrlo dobrim znanjem engleskog i/ili njemačkog jezika1

1Nisu potrebni nikakvi posebni jezični certifikati. Ako želite obavljati stručnu praksu iz područja arhitekture ili trgovačkog prava, preduvjet je B2 razina njemačkog jezika.
CRO_2022_dates online presentation
Application guide for Croatia
LINK: https://www.djindjic-stipendienprogramm.de/