Povijest Kemijsko-tehnološkog fakulteta

Napisao/la Dražan Jozić on .

ktf_01Kemijsko-tehnološki fakultet u Splitu osnovan je 1960. godine na temelju potreba za inženjerima kemijsko-tehnološke struke. Tadašnji uvjeti razvoja kemijske industrije upućivali su na južnu Hrvatsku.

Odlukom Sabora NR Hrvatske 7.7.1960. godine donesen je Zakon o osnivanju Fakulteta koji je objavljen u "Narodnim novinama" br. 31 od 3.8.1960. godine.

 Nakon toga Savjet Sveučilišta u Zagrebu imenovao je Elektorsku komisiju sastavljenu od profesora Tehnološkog fakulteta u Zagrebu (dr.inž. Miroslav Karšulin, dr.inž. Vjera Marjanović-Krajovan, dr.inž. Ivan Filipović, inž. Ivan Lovrećek i dr.inž. Marijan Lacan) sa zadatkom da izabere nastavnike i asistente za novi Fakultet.

 Elektorska komisija izabrala je za školsku godinu 1960/61. ove stalne nastavnike: izvanredni profesor inž. Božena Pelech-Tucaković, docent Ivan Česnik, docent inž. Milan Zglav, docent inž. Stjepan Lipanović i docent inz. Andjelko Damjanić, te stalne asistente: inž. Ruža Krstulović, inž. Anka Žmikić, inž. Klara Grzunov, inž. Neven Bogdanić i inž. Vesna Gotovac.

 Konstituirajuca sjednica fakultetskog