X. godišnja skupština

Napisao/la Verica Vučičić on .

Poštovane kolegice i kolege,

s velikom zadovoljstvom pozivamo Vas da prisustvujete X. godišnjoj skupštini Udruge bivših studenata i prijatelja Kemijsko-tehnološkog fakulteta u Splitu koja će se održati 18. prosinca 2019. godine (srijeda) u 18.00 sati u amfiteatru A02 u prizemlju zgrade 3 fakulteta, Ruđera Boškovića 35, s predloženim

DNEVNIM REDOM

  1. Otvaranje godišnje skupštine i usvajanje dnevnog reda
  2. Izbor radnog predsjedništva, zapisničara i ovjerovitelja zapisnika
  3. Izvješća o aktivnostima Udruge za proteklo jednogodišnje razdoblje
  4. Financijsko izvješće za 2019. godinu
  5. Plan rada Udruge i financijski plan za 2020. godinu
  6. Razno

Po završetku radnog dijela Skupštine predavanje pod nazivom

„Što nam se događa s klimom?“

održati će Ružica Popović, mag. ing. admin. nav., stručni savjetnik u Pomorskom meteorološkom centru Split, koji se nalazi u sustavu Državnog hidrometeorološkog zavoda Hrvatske.

Što je vrijeme, a što klima? Što se, zapravo, događa s klimom? Mijenja li se ona doista? Koji su uzroci tih promjena? Koje su posljedice tih promjena? Što nam se događa sa zrakom, tlom i morem? Koliko je hrvatsko društvo svjesno klimatskih promjena i koliko radi na rješavanju ovog problema?

Godinama već iz kratkih rukava skačemo u kapute i obrnuto. Klimatske promjene osjećamo kroz nesnosne vrućine, ali i prema promjenama u prirodi. Primjerice, srdele su danas značajno manje, a u Jadranu već živi dvadesetak novih vrsta iz suptropskih krajeva. No unatoč vidljivim klimatskim promjenama mnogi ih negiraju.

Odgovore na navedena, ali i druga pitanja pokušati će se dati kroz pojašnjenje suvremenog poimanja problema promjene klime na globalnoj i lokalnoj razini, uzimajući Jadransko more kao referencu lokalnosti. Podaci i informacija IPCC-a (Intergovernmental Panel on Climate Change) pokazati će trend globalne, a podaci DHMZ-a (Državnog hidrometeorološkog zavoda) trend lokalne promjene klime.

Po završetku predavanja nastavit ćemo s prigodnim druženjem te ujedno obilježiti nadolazeće Božićne i Novogodišnje blagdane. Koristimo priliku Vama i vašoj obitelji zaželjeti čestit Božić i sretnu Novu 2020. godinu. Molimo Vas da o ovom skupu obavijestite i svoje kolege.

                                                                                                                Predsjednica AMACTFS-a:

                                                                                                                                               doc. dr. sc. Maša Buljac