Kemijsko-tehnološki fakultet

Svečana promocija na Kemijsko-tehnološkom fakultetu u Splitu

Napisao/la Antonia Plazonić Parađina on .

Dana 3. rujna 2021. godine ispred glavnog ulaza u ''Zgradu tri fakulteta'' održana je 55. svečana promocija na Kemijsko-tehnološkom fakultetu u Splitu tijekom koje su promovirana 152 studenta u odgovarajuće akademske i stručne nazive. Zbog epidemioloških razloga svečanost je održana u dva dijela. U prvom dijelu dodijeljene su diplome studentima koji su završili diplomski sveučilišni studij Kemijska tehnologija (33 promoventa), Kemija (17 promovenata) i Prehrambena tehnologija (11 promovenata) te studentima koji su završili preddiplomski stručni studij Zaštita i oporaba materijala (9 promovenata), dok su u drugom dijelu dodijeljene diplome studentima koji su završili preddiplomski sveučilišni studij Kemijska tehnologija (41 promovent), Kemija (25 promovenata) i Prehrambena tehnologija (16 promovenata).
Studente su pozdravili dekan Kemijsko-tehnološkog fakulteta u Splitu prof. dr. sc Matko Erceg, rektor Sveučilišta u Splitu prof. dr. sc. Dragan Ljutić i prorektor Sveučilišta u Splitu, prof. dr. sc. Goran Kardum. Dekan prof. dr. sc. Matko Erceg je istaknuo zadovoljstvo ovako velikim brojem promovenata unatoč epidemiji bolesti Covid-19 u posljednja tri semestra te se zahvalio svima koji su doprinijeli da studenti uspješno savladaju zahtjevne studijske programe Kemijsko-tehnološkog fakulteta. Kazao je da stručnjaci s ovog fakulteta dokazuju svoju kvalitetu radom na odgovornim mjestima već 60 godina te da na tome temelji optimizam da su i pred ovom generacijom promovenata uspješne karijere i životi, na ponos Fakulteta, Sveučilišta u Splitu i domovine Hrvatske. Zahvalio se na dolasku rektoru i prorektoru Sveučilišta u Splitu i istaknuo kako prostor gdje se održava promocija i ''Zgrada tri fakulteta'' dobro opisuju Sveučilište u Splitu koje je moderno, otvoreno i u kojem sve sastavnice izvrsno surađuju. Rektor je u svom govoru čestitao promoventima na njihovom postignuću te istaknuo ulogu Sveučilišta i obrazovanja u razvoju i napretku našeg društva u cjelini. Pohvalio je kvalitetan nastavni i znanstveni rad na Kemijsko-tehnološkom fakultetu, potencijale koje Fakultet ima te uvjerenje da će Fakultet i ubuduće uspješno školovati stručnjake za suvremeno doba. Podsjetio je koliku zahvalnost dugujemo roditeljima i obitelji da bi se ostvarili ovakvi uspjesi. Prorektor prof. dr. sc. Goran Kardum je nakon čestitke iskazao svoju nadu da će promoventi svoje karijere i živote ostvariti u Hrvatskoj te da će biti zainteresiranih za nastavak školovanja na doktorskim studijima Fakulteta. Svi govornici su promoventima zaželjeli uspješan profesionalni i osobni život te ih pozvali da ostanu u kontaktu sa svojim fakultetom i sveučilištem.
U ime studenata skupu su se obratili studentica Lucija Guć i student Leonardo Pavlović. Svečanost je završila zajedničkim fotografiranjem, a djelić atmosfere može se vidjeti u GALERIJI