Kemijsko-tehnološki fakultet

NATJEČAJ za upis studenata na doktorski studij KEMIJA I KEMIJSKO INŽENJERSTVO u akademskoj godini 2023./2024.

Napisao/la Antonia Plazonić Parađina on .

SVEUČILIŠTE U SPLITU
KEMIJSKO-TEHNOLOŠKI FAKULTET
raspisuje
NATJEČAJ
za upis studenata na doktorski studij
KEMIJA I KEMIJSKO INŽENJERSTVO
 u akademskoj godini 2023./2024.

Doktorski studij Kemija i kemijsko inženjerstvo Kemijsko-tehnološkog fakulteta u Splitu traje 6 semestara (3 godine) i osposobljava studente za samostalan znanstveni rad iz znanstvenih polja Kemija ili Kemijsko inženjerstvo. Završetkom studija stječe se akademski stupanj doktor/doktorica znanosti u području prirodnih znanosti ili doktor/doktorica znanosti u području tehničkih znanosti.

Doktorski studij mogu upisati pristupnici (m/ž) koji:

 • su završili sveučilišni diplomski studij ili sveučilišni integrirani prijediplomski i diplomski studij (ranije sveučilišni dodiplomski studij) iz znanstvenog polja kemije, kemijskog inženjerstva, prehrambene tehnologije i biotehnologije kao i završen neki od srodnih studija uz eventualno polaganje razlikovnih ispita (srodne studije te razlikovne ispite određuje Fakultetsko vijeće KTF-a na prijedlog Povjerenstva za doktorski studij)
 • imaju ostvaren težinski prosjek ocjena na studiju ≥ 3,5 ili dvije relevantne preporuke od kojih jedna mora biti od mentora diplomskog rada.
Utvrđena upisna kvota je 12 studenata. Troškovi studija za akademsku godinu 2023./2024. iznose 1.500 €. Povrat uplaćenog iznosa nije moguć nakon upisa na doktorski studij bez obzira tko je uplatu izvršio.
Za upis na studij potrebno je podnijeti ispunjenu Prijavu za upis na doktorski studij (obrazac UO-1, dostupan na web stranici Fakulteta) te svu dokumentaciju navedenu u obrascu:
 1. životopis
 2. ovjerena preslika diplome diplomskog studija, integriranog prijediplomskog i diplomskog studija
 3. ovjereni prijepis ocjena (presliku dopunske isprave) prijediplomskog i diplomskog studija, integriranog prijediplomskog i diplomskog studija
 4. domovnicu i rodni list (moguće je dostaviti i elektroničke zapise iz državnih matica koji su izdani putem servisa e-Građani)
 5. dokaz o državljanstvu za strane državljane
 6. popis objavljenih znanstvenih i stručnih radova (ukoliko je primjenjivo)
 7. potvrdu (odluku) o plaćanju troškova studija (ukoliko studij plaća pravna osoba ili ustanova)
 8. za strane državljane dokaz o znanju hrvatskog ili engleskog jezika (jezične kompetencije na razini B2)
 9. izjavu o suglasnosti potencijalnog mentora i komentora (Obrazac UO-2)
 10. dvije preporuke (po potrebi)

Magistri znanosti dodatno prilažu:

 1. ovjerena preslika diplome o stečenom stupnju magistra znanosti
 2. ovjereni prijepis (presliku) svjedodžbe poslijediplomskog studija ili ovjereni izvod iz indeksa poslijediplomskog studija s ocjenama iz svih predmeta.

Smotra Sveučilišta u Splitu

Napisao/la Marika Grubišić on .

SmotraDragi srednjoškolci, posebno maturanti, pozivamo vas na Smotru Sveučilišta u Splitu koja će se tradicionalno održati u sklopu Adventa na Kampusu, od 4. do 8. prosinca.
Svečano otvorenje planiramo u ponedjeljak 4. prosinca u 11 sati. Taj dan sve do 16 sati na štandovima naših fakulteta možete pitati sve što Vas zanima i dobiti promo materijale koje smo pripremili za Vas. U narednim danima, od utorka do petka, u poslijepodnevnim satima predstavit će se naši fakulteti pojedinačno. Nakon što se informirate, možete se i vrhunski zabaviti. Naš Studentski centar je za svaku večer pripremio bogat zabavni program od kvizova do koncerta.
Zato ne propustite priliku na jednom mjestu saznati sve o uvjetima upisa i o studijskim programima koji se nude na splitskom sveučilištu. I naši studenti će Vam iz prve ruke kazati svoja iskustva s predavanja i polaganja ispita, o životu u studentskom domu i hrani u našim menzama. 
Saznat ćete gdje i kako putovati, kojim se sportskim i kulturnim aktivnostima možete baviti i naravno kako se najbolje u predahu od učenja zabaviti na našem kampusu.

I to nije sve, u danima Smotre moći ćete uživati u adventskom programu na kućicama ispred Zgrade tri fakulteta, uz glazbu Radio Kampusa i fine delicije te tople napitke našeg Studentskog centra.


INA - natječaj za dodjelu STEM stipendija 2023./2024. 

Napisao/la Marika Grubišić on .

Poštovani,

INA je pokrenula Natječaj za dodjelu STEM stipendija 2023./2024. kao jedan od načina ulaganja u buduće mlade stručnjake i akademsku zajednicu.

Natječaj je objavljen na web stranici INA karijera gdje možete pogledati sve detalje o natječaju i programu stipendiranja, a u nastavku dijelimo nekoliko osnovnih informacija:

 • Na natječaj se mogu prijaviti studenti od 2. godine sveučilišnog prijediplomskog do završne godine sveučilišnog diplomskog studija kemijskog inženjerstva i tehnologije, geologije i geološkog inženjerstva, naftnog rudarstva, strojarstva i elektrotehnike
 • Stipendija iznosi 3000 eura po godini studija
 • Studenti mogu zadržati stipendiju do kraja studija
 • Stipendija dodatno uključuje i mogućnost učenja i jačanja kompetencija studenata u INI  kroz stručnu praksu, podršku stručnjaka u izradi diplomskog rada i dr.
 • Namjera je po završetku studija stipendistima ponuditi posao te na taj način omogućiti početak i daljnji razvoj karijere u struci
 • Selekcijski postupak uključuje prosjek ocjena prethodne godine studija i intervju

Prijave se vrše putem linka Prijave za STEM stipendiju do 3. prosinca 2023.

Za sve dodatne informacije javite se na stipendije@ina.hr.

„Plamen vukovarskog svjetla u Splitu“

Napisao/la Marika Grubišić on .

Na inicijativu Udruge branitelja „Hrvatski pleter“, a uz podršku koordinacije braniteljskih i stradalničkih udruga iz Domovinskog rata grada Splita, Muzeja Domovinskog rata u Splitu i Hrvatske udruge Benedikt, za sve učenike osnovnih i srednjih škola te za sve studente u gradu Splitu, 17. studenog s početkom u 16,30 sati, u velikoj dvorani „Gripe“, organizira se glazbeno scenski spektakl „Plamen vukovarskog svjetla u Splitu“. 

Vukovarski branitelj Damir Plavšić donijeti će plamen preuzet u Vukovaru na memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata i podijelit će ga svima nazočnima, a nakon spektakla, prvi puta od početka obilježavanja dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, i manifestacije „I u mom gradu Vukovar svijetli“, učenici i studenti će duž Vukovarske ulice paliti lampione sa izvornim plamenom donesenim iz grada Heroja Vukovara. Program spektakla traje oko 60 minuta.


Nastupno predavanje - Tijana Stanić, mag. chem.

Napisao/la Antonia Plazonić Parađina on .

Temeljem članka 2., 3., 4., 5., 6., Odluke Rektorskog zbora o obliku i načinu provedbe nastupnog predavanja za izbor u znanstveno-nastavna zvanja, umjetničko-nastavna i nastavna zvanja (NN br. 129/05)
POZIVAM
Vas na
NASTUPNO PREDAVANJE
Tijane Stanić, mag. chem., u postupku izbora na nastavno radno mjesto I. vrste - predavač za znanstveno područje Prirodne znanosti, znanstveno polje Kemija, za rad u Zavodu za organsku kemiju, koje će se održati u ponedjeljak, 13. studenog 2023. godine u predavaonici F402 s početkom u 14:15 sati.

Povjerenstvo za provedbu nastupnog predavanja u sastavu:
• prof. dr. sc. Ani Radonić, Kemijsko-tehnološki fakultet u Splitu
(znanstveno područje prirodne znanosti, polje kemija)
• prof. dr. sc. Ivica Blažević, Kemijsko-tehnološki fakultet u Splitu
(znanstveno područje prirodne znanosti, polje kemija)
• izv. prof. dr. sc. Franko Burčul, Kemijsko-tehnološki fakultet u Splitu
(znanstveno područje prirodne znanosti, polje kemija)

predložilo je pristupniku temu nastupnog predavanja:

"ALKANI - SVOJSTVA, REAKCIJE I DOBIVANJE"

Predavanje je namijenjeno studentima II. godine sveučilišnog prijediplomskog studija Kemija te će se održati u okviru redovite nastave iz predmeta “Organska kemija I”.
Dekan
prof. dr. sc. Matko Erceg, v. r.

Prilog: Sažetak nastupnog predavanja “Alkani – svojstva, reakcije i dobivanje”