Kemijsko-tehnološki fakultet

Svečana promocija magistara farmacije

Napisao/la Antonia Plazonić Parađina on .

Svečana promocija 59 magistara/magistrica farmacije održana je u ponedjeljak, 18. listopada, u amfiteatru Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Splitu.
U ime rektora prof. dr. sc. Dragana Ljutića nazočnima se obratio Goran Kardum, prorektor za nastavu Sveučilišta u Splitu kazavši kako mu je iznima čast i zadovoljstvo danas biti na promociji integriranog studija Medicine i KTF-a, studija kojeg godinama maturanti vrlo visoko pozicioniraju, te dolaze s visokim prosjekom ocjena:
- Danas je vaš dan, završetak formalne izobrazbe. Neki od vas bavit će se znanošću, neki poučavanjem. No, što god izaberete želim vam puno uspjeha u vašem profesionalnom radu i razvoju. Posebno bih apostrofirao da uvijek gledate ispred sebe  na one koji traže uslugu, informacije pogotovo u vremenu u kojem živimo, jer ispred sebe imamo cjelovitu osobu - poručio je prorektor Kardum.
Matko Erceg, dekan Kemijsko-tehnološkog fakuleta ustvrdio je: 
- Vaše diplome su priznanje za sav rad i trud koji ste uložili tijekom studiranja. Studirali ste na dva fakulteta, u dva različita područja znanosti i nadam se da smo vas dobro pripremili za izazove koji vas čekaju. Sad je vrijeme je da samostalno nastavite graditi svoje živote i karijere. Neki od vas posao će naći u ljekarništvu, neki u razvoju u istaživanju, a za neke se nadam da će ostati na našem Sveučilištu. Za većinu se također nadam da će ostati raditi u Republici Hrvatskoj, a na nama starijima je da pronađemo način da vas zadržimo u RH. No, gdje god bili pozivam vas da ostanete u kontaktu sa svojim fakultetima, profesorima i kolegama jer zajedno želimo stvoriti jednu pozitivnu mrežu kako bismo osigurali prijenos znanja na gospodarstvo i obratno 
Renata Pecotić, prodekanica za nastavu i studentska pitanja Medicinskog fakulteta pozdravila je sve diplomante naglasivši kako je danas veliki dan za njih u kojem su zatvorili jedno veliko životno poglavlje, a sad im slijedi nepredvidljivo, izazovno razdoblje: 
- Sve što vas očekuje u razdoblju života je jedno novo iskustvo, jedan novi izazov i zato volite ono što radite i budite dobri u tome. Ostanite djeca u pogledu na svijet koji vas okružuje, ostanite znatiželjni i postavljajte pitanja. Knjige iz kojih ste učili i iz kojih ste stekli znanja samo su početni kapital za samostalni život, a vi i dalje nastavite učiti i pitati – zaključila je. 
 
FAR3FARFAR2