Kemijsko-tehnološki fakultet

Stručnjaci iz INA Rafinerije Rijeka održali predavanje u sklopu nastave iz Tehnoloških procesa organske industrije

Napisao/la Antonia Plazonić Parađina on .

nss3Na naše veliko zadovoljstvo suradnja KTF-a i INA Rafinerije Rijeka uspješno se nastavlja. Umjesto uobičajenih predavanja iz Tehnoloških procesa organske industrije koje drži prof. dr. sc.  Nataša Stipanelov Vrandečić, studenti 3. godine preddiplomskog studija Kemijska tehnologija imali su priliku slušati predavanja stručnjaka iz rafinerije Luke Talajića i Doroteje Novosel. Bivši student KTF-a, Luka Talajić, mag. ing. cheming. rukovoditelj Tehnologije u Rafineriji Rijeka upoznao je studente s organizacijom i radom rafinerije, osnovnim procesima i proizvodima, razvojnim projektima i izazovima s kojima se danas industrija prerade nafte suočava.
nss2
Dorotea Novosel mag. ing. cheming. rukovoditeljica Procesne tehnologije podijelila je sa studentima svoje iskustvo kao mladog inženjera u vrlo dinamičnom radnom okruženju rafinerijske proizvodnje. Pozvala je studente da se ne boje suočavanja s izazovima.


Vrlo smo zahvalni kolegama iz INA Rafinerije Rijeka što su uložili trud i odvojili vrijeme kako bismo na KTF-u mogli pružiti studentima što kvalitetniju edukaciju.