Startup Science Demo Day

Napisao/la Antonia Plazonić Parađina on .

Poštovani,

Veliko nam je zadovoljstvo obavijestiti vas da je najveća njemačka kemijska tvrtka BASF ove godine odlučila podržati startup ideje mladih inovatora iz regije, uključujući mlade inovatore iz Hrvatske.
Startup Science Demo Day predstavlja jedinstvenu priliku na kojoj će mladi inovatori moći predstaviti svoje startup ideje i potencijalno osigurati ulaganje u njihov daljnji razvoj. Najbolja početna ideja u svakom će slučaju dobiti ulaganje od 5000 EUR bruto - bez obzira hoće li ideju dodatno podržati BASF. Ovogodišnja tema usredotočit će se na ideje koje rješavaju probleme povezane sa zagađenjem zraka u regiji.
Bila bi nam čast kad bi i studenti s vašeg fakulteta dobili priliku predstaviti svoje ideje ispred BASF-a. Iz tog razloga vas molimo da, ako je moguće, objavite otvoreni poziv na web stranici fakulteta ili ga proslijedite dalje putem biltena ili nekog drugog oblika komunikacije koji koristite studentima za koje mislite da bi imali koristi od sudjelovanja na Startup Science Demo Day.
BASF StartUp Science ima za cilj podržati mlade inovatore čije startup ideje zadovoljavaju barem jedan od sljedećih kriterija:
  • povezanost uz energetsku učinkovitost;
  • predstavlja alternativu opremi / proizvodima koji se pokreću na benzin ili dizel;
  • predstavlja proizvod za pročišćenje zraka;
  • smanjuje potrebu za prijevozom;
  • predstavlja pametno rješenje vezano za promet;
  • predstavlja okolišno prihvatljivu alternativu prijevoznim sredstvima;
  • ili ako nije gore spomenuto, ali je povezano s doprinosom čišćem zraku.
Prijave će biti otvorene od 21. rujna do 1. studenog 2020. Stručni žiri će, nakon zatvaranja prijava, odabrati najboljih deset ideja, koje će se dalje predstaviti na završnom događaju - Startup Science Demo Day.
Više informacija o projektu i vremenskom slijedu možete pronaći na našoj web stranici: www.start-up-science.com