Kemijsko-tehnološki fakultet

13. Festival znanosti

Napisao/la Antonia Plazonić Parađina on .

Poštovani,

Festival znanosti je manifestacija kojoj je cilj približiti znanost javnosti, odnosno informirati javnost o aktivnostima i rezultatima u području znanosti, poboljšati javnu percepciju znanstvenika te motivirati mlade ljude za istraživanje i stjecanje novih znanja.

Kako je već uobičajeno, i za nadolazeći  Festival znanosti u Splitu planira se otvaranje uz pregršt demonstracija i radionica 20. travnja 2015. godine, te nakon toga slijedi tjedan dana uz veliki broj aktivnosti (diskusije, radionice, znanstvenih kafići, tribine, predstava, izložba, otvoreni dani sastavnica) koje će znanost prikazati na popularan, veseo i svakome razumljiv način. Središnja tema Festivala znanosti iduće godine bit će „Sunce“, a osnovni moto festivala i dalje je Izađimo u grad na Festival znanosti. Cilj je većinu aktivnosti smjestiti u centar grada kako bi planirana događanja mogao vidjeti veliki broj građana, od djece predškolske dobi do umirovljenika.

Tema ovogodišnjeg Festivala može se obraditi s različitih aspakata i u širim okvirima te ostavljamo svakome da izabere ono sto bi želio predstaviti široj javnosti. Svim sudionicima dosadašnjih Festivala znanosti poznato je da se naglasak stavlja na aktivnosti koje se mogu izvoditi i izvan institucija, na lokacijama u gradu dostupnim i namijenjenim širokoj populaciji.

Ovim putem pozivamo sve zainteresirane zaposlenike da se prijave putem OBRASCA elektronskom poštom na adresu festival.znanosti@unist.hr najkasnije do 17. siječnja 2015. godine.

Obrazac za prijavu

                                                                                                                               Ured dekana