Kemijsko-tehnološki fakultet

V. godišnja skupština AMACTFS

Napisao/la Antonia Plazonić Parađina on .

Poštovane kolegice i kolege,
S velikim zadovoljstvom pozivamo Vas da prisustvujete V. godišnjoj skupštini Udruge bivših studenata i prijatelja Kemijsko-tehnološkog fakulteta u Splitu koja će se održati 10. prosinca 2014. godine (srijeda) u 18.30 sati u predavaonici br. 1 Kemijsko-tehnološkog fakulteta u Splitu, Teslina 10/IV, s predloženim
DNEVNIM REDOM
  1.       Otvaranje godišnje skupštine i usvajanje dnevnog reda
  2.       Izbor radnog predsjedništva, zapisničara i ovjerovitelja zapisnika
  3.       Izvješća o aktivnostima Udruge za proteklo jednogodišnje razdoblje i plan daljnjeg djelovanja
  4.       Razno
Po završetku radnog dijela Skupštine predavanje pod nazivom
" Biološka raznolikost – čuvar stabilnosti ekosustava "
održat će prof. dr. sc. Mladen Šolić, znanstveni savjetnik Instituta za oceanografiju i ribarstvo u Splitu.
Nestanci vrsta normalna su evolucijska pojava. Međutim, dok uobičajena evolucijska stopa nestanka iznosi 1-10 vrsta godišnje, procjene brzine nestanka vrsta na Zemlji tijekom nekoliko zadnjih dekada govore o 27.000 vrsta godišnje (otprilike 1 vrsta svakih 20 minuta). Treba li nas ovaj podatak zabrinjavati? Ukoliko biološka raznolikost doprinosi održavanju stabilnosti i funkcioniranju ekosustava, onda svakako da. Pokazat ćemo da je raznolikost ono što prirodu čini zdravom, stabilnom i otpornom na poremećaje kojima je sve više izložena. Biološka raznolikost je imunološki sustav prirode i polica njenog životnog osiguranja. Ako jednu po jednu izvlačimo zakovice kojima je krilo zrakoplova pričvršćeno za njegov trup, krilo će u jednom trenutku otpasti. Čini se da vrste u ekosustavima imaju ulogu zakovica na krilima zrakoplova.
Po završetku predavanja nastavit ćemo s prigodnim druženjem te ujedno obilježiti nadolazeće Božićne i Novogodišnje blagdane. Koristimo priliku Vama i vašoj obitelji zaželjeti čestit Božić i sretnu Novu 2015. godinu.Molimo Vas da o ovom skupu obavijestite i svoje kolege.
          Tajnik AMACTFS-a:                                                                          Predsjednik AMACTFS-a:
     dr. sc. Mario Nikola Mužek,  v.r.                                                       izv. prof. dr. sc. Ladislav Vrsalović, v.r.