Kemijsko-tehnološki fakultet

Natječaj za dodjelu nagrada Akademije tehničkih znanosti Hrvatske za 2015. godinu

Napisao/la Antonia Plazonić Parađina on .

Na temelju članka 40. Statuta i članka 2. Pravilnika o nagradama i priznanjima Akademije tehničkih znanosti Hrvatske, Akademija raspisuje
 
NATJEČAJ ZA DODJELU NAGRADA
AKADEMIJE TEHNIČKIH ZNANOSTI HRVATSKE
ZA 2015. GODINU
 
 Akademija će dodijeliti sljedeće nagrade:
  • Nagradu za životno djelo Moć znanja (jednu godišnje)
  • Godišnju nagradu Rikard Podhorsky (do tri godišnje)
  • Nagradu mladim znanstvenicima Vera Johanides (do pet godišnje – jedna nagrada dodjeljuje se mladom znanstveniku iz gospodarstva)
Nagrada za životno djelo Moć znanja dodjeljuje se članu HATZ-a, istaknutom znanstveniku koji se posebno isticao u radu HATZ-a, za njegov cjelokupan znanstvenoistraživački rad u području tehničkih/biotehničkih znanosti i za višegodišnji doprinos napretku struke, s osobitim naglaskom na primjenu rezultata istraživačkog rada.
Godišnja nagrada Rikard Podhorsky dodjeljuje se članu HATZ-a, istaknutom znanstveniku za osobito vrijedno znanstveno ili stručno dostignuće koje ima primjenu i koje je unaprijedilo suradnju s gospodarstvom ili je pružio istaknuti doprinos unapređenju rada HATZ-a i njezinoj afirmaciji u svijetu, tijekom proteklih pet godina.
Nagrada mladom znanstveniku Vera Johanides dodjeljuje se  znanstveniku koji na dan objave Natječaja još nije navršio 35 godina i ima obranjen doktorat znanosti, a koji je u proteklih pet godina ostvario zamjetan osobni znanstveni ili stručni napredak ili postigao zapaženi doprinos u području koje istražuje.
Prijedlog za pokretanje postupka za dodjelu nagrada Moć znanja i Rikard Podhorsky može dati registrirana znanstvena ustanova/organizacija, odjel HATZ-a ili skupina od najmanje deset članova HATZ-a.
Prijedlog za pokretanje postupka za dodjelu nagrade mladom znanstveniku Vera Johanides mogu dati najmanje tri člana HATZ-a ili odjel HATZ-a. Prijedlog mogu dati i institucije koje su podupirući članovi Akademije.
Detaljne informacije, Pravilnik i obrasci, dostupni su na poveznici: