Kemijsko-tehnološki fakultet

Koncert Simfonijskog orkestra Justus Liebig Sveučilišta Giessen

Napisao/la Antonia Plazonić Parađina on .

Simfonijski orkestar Justus Liebig Sveučilišta Giessen,  u srijedu 6. travnja, s početkom u 19.30 sati u velikom amfiteatru Medicinskog fakulteta, Šoltanska 2, održat će cjelovečernji koncert.
Tom prigodom, pod ravnanjem dirigenta Stefana Ottersbacha,  glazbenog ravnatelja Sveučilišta, izvest će djela Ludwig van Beethoven "Coriolan- Ouverture" u c-molu, op. 62, Franz Schubert  Simfonija "Nedovršeni " nr.7 u h-molu, D 759 i Felix Mendelssohn Bartholdy Simfonija  Br. 5 u d-molu, op. 107 „Reformacija - Simfonija".
University Orchestra of the Justus Liebig University (Simfonijski orkestar Justus Liebig Sveučilišta Giessen)
Orkestar Sveučilišta Justus Liebig (Giessen, Njemačka) osnovan je 1979. godine. Od 2005. godine glazbeni ravnatelj Sveučilišta je Stefan Ottersbach. Od male grupe gudača, brzo se razvio u pravi simfonijski orkestar, koji danas broji oko 90 članova. Orkestar čine uglavnom studenti i osoblje svih fakulteta, ali i alumni te prijatelji Sveučilišta Justus Liebig.
Repertoar im se kreće od djela iz baroknog doba do velikih, simfonijskih djela klasicizma i romantizma, ali i suvremene glazbe 20. i 21. stoljeća, uključujući praizvedbe. Orkestar je izvodio i zborska simfonijska djela, kao što su Mahlerova “Simfonija tisuće” te “Ratni rekvijem” Benjamina Brittena u suradnji s lokalnim zborovima. Uz redovite koncerte krajem svakog semestra, Orkestar nastupa na različitim akademskim svečanostima i susretima.
Kao “glazbeni ambasador” Sveučilišta Justus Liebig, Orkestar redovito odlazi na glazbene turneje diljem Europe, ali i svijeta, te su nastupili u Izraelu, Sjedinjenim Američkim Državama i Kini.
Stefan Ottersbach
Stefan Ottersbach,( rođen 1966. godine u Kölnu), studirao je violinu, komornu glazbu i dirigiranje u Kölnu, Bernu, Dusseldorfu, Munchenu i Stuttgartu s Max Rostalom, Gottfried Schneiderom, the Amadeus Quartetom i Kerry W. Taliaferrom. Diplomirao je na Muzičkoj akademiji u Munchenu.
Od 1992. do 1999. godine nastupao je kao voditelj sekcije i koncert- majstor u različitim njemačkim i švicarskim orkestrima. Bio je dugogodišnji voditelj Pegasos Quartet Stuttgart, koji je dao značajan doprinos u očuvanju tzv. Entartete music.
Nakon što je bio angažiran kao muzički direktor Heidenheimskog teatra na otvorenom od 1996. do 1999. godine, Ottersbach je imenovan prvim dirigentom  Loh-Orchestra Sondershausen / Nordhausen Theatre, gdje je dirigirao njemačkim premijerama djela Aarona Coplanda “The Tender Land " i operom Ludgera Vollmera "Paul and Paula". Također je radio kao gostujući dirigent s mnogim drugim orkestrima.
2005. godine imenovan je sveučilišnim glazbenim ravnateljem Sveučilišta Justus Liebig Giessen. Godinu poslije postao je predavač orkestarskog dirigiranja na Glazbenom sveučilištu u Karlsruheu. Od prosinca 2008. godine Stefan Ottersbach je glavni dirigent orkestra “Frankfurter Sinfoniker”.
Plakat koncerta nalazi se u prilogu ove obavijesti.