Kemijsko-tehnološki fakultet

Prijave za radionicu „Od ideje do patenta“

Napisao/la Antonia Plazonić Parađina on .

Koja je vrijednost i uloga intelektualnog vlasništva u poslovanju i svakodnevnom životu? Na koji način ono utječe na vrijednost i prepoznatljivost proizvoda? Na koji se način njime potiče kreativnost i inovativnost? 
Ovo su samo neka od pitanja na koje ćete moći dobiti odgovor ukoliko budete sudjelovali na radionicama u sklopu Mjeseca intelektualnog vlasništva na Sveučilištu u Splitu kojeg tijekom travnja organizira Ured za transfer tehnologije Sveučilišta u Splitu uz potporu Europske poduzetničke mreže (EEN) i Europskog IPR Helpdeska. Na radionicama će sudjelovati uvaženi hrvatski stručnjaci s bogatim iskustvom u području intelektualnog vlasništva.
Prva radionica, "Od ideje do patenta", održat će se 5. travnja u velikoj dvorani Sveučilišne knjižnice u  Splitu s početkom u 13 sati. Predavač će biti dr. Željko Bihar, europski patentni zastupnik i europski zastupnik za žigove i industrijski dizajn i jedan od vodećih stručnjaka za intelektualno vlasništvo u Republici Hrvatskoj, koji će kroz zanimljiv . Radionica je namijenjena istraživačima, poduzetnicima, studentima, a i svima ostalima koji žele saznati više o patentnoj zaštiti i važnosti patentnih informacija za poslovanje i svakodnevni život. 
Više informacija o predavaču i sadržaju radionice možete saznati u PROGRAMU, a za sudjelovanje Vas molimo da se PRIJAVITE OVDJE.
Osim gore spomenute radionice, tijekom mjeseca će se održati i radionice "Dizajn i žig u službi stvaranja brenda" (12. travnja), "Poticanje kreativnosti i stvaralaštva kroz autorska prava" (19. travnja, također u programu Festivala znanosti) te završna radionica na Svjetski dan intelektualnog vlasništva (26.4.).