Kemijsko-tehnološki fakultet

Pretprijave za Radionicu ikonopisa

Napisao/la Antonia Plazonić Parađina on .

Savjetovalište za međureligijski dijalog i studentski pastoral kao dio Centra za savjetovanje studenata Sveučilišta u Splitu te Ured za pastoral mladih Splitsko-makarske nadbiskupije, s početkom nove akademske godine 2016./2017. organiziraju Radionicu ikonopisa primarno namijenjenu studentima, ali i ostalim zainteresiranima.
Pretprijave se primaju  na e-mail adresu Mirne Štrkalj, mag. paed.: mirna.ffst@gmail.com do 1. listopada 2016. godine. Broj polaznika je ograničen.
Nakon završene pretprijave uslijedit će zajednički sastanak gdje će prijavljeni biti detaljnije upućeni u plan i program (kao i ostala ključna pitanja) Radionice ikonopisa.
Radionica ikonopisa zamišljena je kao desetodnevna intenzivna radionica na kojoj će prisutni, bez obzira na prethodno iskustvo, upoznati i steći vještine ikonopisanja klasičnim tehnikama, od početne pripreme daske, do blagoslova ikone. Tako će kreativno-stvaralački proces dodatno biti oplemenjen i duhovno-religioznim karakterom, s obzirom da ikonopisanje nije samo tehnika i umijeće, već i duhovnost, koja ima duboku kontemplativnu prirodu za koju se treba i pripremiti.
Polaznici Radionice ikonopisa plaćanjem kotizacije osiguravaju potreban pribor za rad.