Kemijsko-tehnološki fakultet

Kašeta brokava na Kampusu

Napisao/la Antonia Plazonić Parađina on .

U petak, ponedjeljak i utorak (14, 17. i 18. listopada) na kampusu splitskog Sveučilišta (u zgradi Tri fakulteta– Pomorskog, PMF-a i Kemijsko-tehnološkog) te na FESB-u, FGAG-u, Medicinskom i Ekonomskom fakultetu u vremenu između 11 i 14:30 sati Hrvatsko narodno kazalište Split organizirat će akciju prodaje ulaznica za predstavu Kašeta brokava. U utorak će ulaznice prodavati i sa studentima se družiti glumci iz predstave Nives Ivanković i Goran Marković.
Elvis Bošnjak: KAŠETA BROKAVA
  • HIT PREDSTAVA HNK SPLIT U REŽIJI NENNI DELMESTRE KOJU JE PROŠLE GODINE VIDJELO SKORO 9000 GLEDATELJA
  • NAGRAĐENA ZA NAJBOLJI DRAMSKI TEKST, NAJBOLJU REŽIJU I NAJBOLJE GLUMAČKO OSTVARENJE NA MARULIĆEVIM DANIMA
Uloge: Trpimir Jurkić, Goran Marković, Snježana Sinovčić Šiškov, Filip Radoš, Bojan Brajčić, Sara Ivelić, Nives Ivanković, Nenad Srdelić, Petra Kovačić Pavlina, Pere Eranović, Marjan Nejašmić Banić
Izvedbe Kašete brokava 17. i 19. listopada 2016. u 20 sati  uz jedinstvenu cijenu od 30,00 kn za studente Sveučilišta u Splitu - uz predočenje iksice ili indexa.
IZ KRITIKA:
„...Splitski HNK pokazao je još jednom svoje svjetsko lice - predstavu dostojnu Carskog grada u režiji Nenni Delmestre, a prema fantastičnom tekstu Elvisa Bošnjaka...Možda je ovo najsplitskija predstava našeg doba, s paralelnim obračunom sa realnošću u čemu je Delmestre uvijek bila bolno vješta...“ (M. Kostrenčić, PolitikaPlus)
 
"Trpimir Jurkić suvereno, kraljevski je vladao prvim dijelom predstave. Kreirao je posve originalan i životan lik... Goran Marković u ovom mu je odnosu odličan partner, objedinivši u jednoj osobi i splitskog filozofa - redikula i srednjevjekovnu ludu kojoj je iskrenost dopuštena i poželjna" (J. Parić, Slobodna Dalmacija)