Kemijsko-tehnološki fakultet

HNK nudi studentske akcije za predstave “Neprijatelj naroda” i “Šest lica traži autora”

Napisao/la Antonia Plazonić Parađina on .

Poštovane studentice i studenti,

Hrvatsko narodno kazalište u Splitu nudi studentima akcijsku ponudu za nadolazeće dramske predstave “Neprijatelj naroda” (22.2.) i “Šest lica traži autora” (18.i 23.2.).

Nastavno na akcije koje su proveli kako bi približili teatar studentima i mladima, u vidu prodajnih jedinica na kampusu i sl., pripremili su Vam i ovoga puta mini akciju.

Za studente i članove studentskih udruga/portala kreirana je posebna ponuda 5+1! Ukoliko kupite pet ulaznica za gore navedene predstave (uz studentski popust od 50%), šestu dobivate gratis! 

O PREDSTAVI:

Ibsen: NEPRIJATELJ NARODA

HNK Split, 22.02. 2017./ 19:30 h

       Predstava traje 1 sat i 35 minuta (bez stanke)

Adaptacija Elvis Bošnjak (prema prijevodu Koste Spaića)
Redateljica Nenni Delmestre
Dramaturg Elvis Bošnjak
Uloge:

Elvis Bošnjak
Petra Kovačić Pavlina
Trpimir Jurkić
Filip Radoš
Snježana Sinovčić Šiškov
Pere Eranović
Marjan Nejašmić Banić
Goran Marković
Nikša Arčanin
Andrea Mladinić
Roko Marušić
Mikula Brajnov
Zorana Kačić Čatipović
Davor Pavić, Anja Ostojić, Luka Čerjan, Maro Drobnić
Danijel Nejašmić, Viviana Bojić, Tihomir Šiškov, Kristina Đanić, Ana Babić, Mirjana Ševo, Luka Šamadan, Vesna Vukman, Vana Miličević, Petar Jaman, Maja Matas
Neprijatelj naroda

“Ibsen je na kraju 19. stoljeća predvidio ono što će se događati u turobnom stoljeću koje je uslijedilo, i revolucije, i njihove krvave žetve, i vladavinu masa, i studenske pokrete šezdesetih i kulturnu revoluciju i seksualnu revoluciju i beznađe koje nas jede danas, i propast javnog morala i  banalizaciju naše ljudske svrhe i pretvaranje čovjeka u bankovnu karticu, i pretvaranje medijskog prostora u duhovnu kaljužu, i bešćutni kapatalizam i jalovi komunizam, i sumrak demokracije, i ekološke katastrofe, i ispraznost naših žudnji, ali sve to nije ono zbog čega je ovaj komad velik. Ovaj komad velik je i bezvremen jer je Ibsen za nas pronašao čovjeka kojeg smo tražili svijećom.  I možemo ugasiti svijeću, ne moramo tragati dalje. Taj čovjek nam je puno bliži no što mislimo. Taj čovjek živi u svakom od nas. Treba mu samo dati da živi.”

Cijene ulaznica 90/80/60/40 kn

Studenti ostavaruju popust od 50% uz predočenje X-ice, indeksa….

Blagajna HNK Split (radi cijeli dan) 021 306-908 e-mail blagajna@hnk-split.hr

Ured prodaje (radi od 8-15 h) 021 347-377, 306-915 e-mail prodaja@hnk-split.hr

PORUKA STUDENTIMA IZ SPLITSKOG HNK:

Poštovani i dragi studenti, kazalište želi biti vaš dnevni boravak, bilo bi nam drago da se javite zbog ove izuzetne  predstave a ako ne onda zbog neke druge.

Vrlo često imamo jako popularne cijene ulaznica, nekad ulaznice čak i poklanjamo!

Svaki mjesec četiri puta; na Ekonomiji, Građevinskom faksu, Filozofskom i u studentskomj menzi na Kampusu imamo svoj pult gdje dijelimo letke, dajemo informacije o predstavama i prodajemo ulaznice.

Pretpostavljamo da mnogi od vas to ne znaju…