Kemijsko-tehnološki fakultet

Predstavljanje projekta za poticanje građanskog angažmana i osnaživanje javne svijesti s težištem na području zaštite prirode i okoliša Udruge Sunce

Napisao/la Antonia Plazonić Parađina on .

Cijenjeni svi,
Čast nam je pozvati Vas na predstavljanje projekta za poticanje  građanskog angažmana i osnaživanje javne svijesti s težištem na području zaštite prirode i okoliša Udruge SunceStudenti uče o građanskom angažmanu  - društveno korisno učenje u zaštiti prirode i okoliša“. Dvogodišnji projekt se provodi u partnerstvu s njemačkom institucijom Deutsche Gesellschaft für Umwelterziehung (DGU), a financira ga njemačka zaklada Deutschen Bundesstiftung Umwelt (DBU).
Program društveno korisnog učenja Udruga Sunce provodi sa četiri fakulteta Sveučilišta u Splitu: Kemijsko-tehnološki fakultet, Sveučilišni odjel za studije mora, Filozofski fakultet te Ekonomski fakultet.
Stoga, pozivamo Vas, studente, profesore i ostalu zainteresiranu javnost da popratite predstavljanje Projekta s tematikama Održivog upravljanja otpadom i Održivi turizam, a u kojem će svoja saznanja splitski studenti dijeliti s ostalim studentima, profesorima ali i s učenicima osnovnih škola. Spomenuti javni događaj održat će se u petak, 17. ožujka 2017. u periodu od 10 do 13 h, u prostorijama Kemijsko-tehnološkog fakulteta (prva tema) u predavaonici F402, te na Ekonomskom fakultetu (druga tema). Javno događanje prve grupe studenata od 10 do 13 h na Kemijsko-tehnološkom fakultetu uključuje prezentaciju studentica za ostale studente i profesore fakulteta, prezentaciju pilot-projekta odvajanja otpada na KTF-u. Nakon studenata i profesora ćemo održati kratku edukaciju o otpadu učenika 3. razreda OŠ „Gripe“, a nakon sljede različite natjecateljske aktivnosti. Razred koji bude najuspješniji u navedenim aktivnostima ostvaruje nagradu koja uključuje besplatni Zeleni izlet u organizaciji Udruge Sunce. Druga grupa studenata : od 10 do 13 h, na Ekonomskom fakultetu u Splitu gdje će se održati radionica Održivi turizam – mogućnost, a ne utopija. Nakon samog teoretskog djela studenti i profesori će sudjelovati u radnim grupama. Zajedničko druženje uz hranu i piće se očekuje malo iza 13 h na Ekonomskom fakultetu.
U svrhu promicanja održivog turizma, gospodarenja otpadom i razvijanja navika ekološkog ponašanja kod mladih uopće nadamo se Vašem odazivu!
Studenti Sveučilišta u Splitu u suradnji s Udrugom Sunce.