Kemijsko-tehnološki fakultet

PRVI KONGRES STUDENATA TEHNOLOŠKIH FAKULTETA, BANJA LUKA (11.-13.10.2018.) - STUDENTI KTF-a PREDSTAVILI NAJBOLJI ZNANSTVENI RAD

Napisao/la Antonia Plazonić Parađina on .

Na prvom Kongresu studenata Tehnoloških fakulteta u Banja Luci koji je održan od 11. do 13. listopada 2018. godine Kemijsko-tehnološki fakultet u Splitu predstavljalo je pet studenata.
Studenti Ivana Drventić, Zvonimir Jažo i Mateo Glumac su zajedničkim usmenim izlaganjem predstavili studentski projekt „Kemija eteričnog ulja mediteranskog bilja“. Za predstavljanje svog studentskog projekta i dijela projektnih rezultata vezanih za istraživanje kemijskog sastava eteričnog ulja izoliranog iz smilja, kadulje i lavande, osvojili su nagradu za najbolji znanstveni rad. Ovaj projekt je Posebno povjerenstvo za znanost i tehnologiju pri Sveučilištu u Splitu odobrilo za financiranje u akademskoj godini 2017./18.
Glorija Granić, studentica diplomskog studija Prehrambene tehnologije na kongresu je sudjelovala s posterskim izlaganjem rada pod naslovom „Utjecaj dodataka prirodnih antioksidansa na oksidacijsku stabilnost ribljeg ulja“. Franka Folo, studentica diplomskog studija Kemijske tehnologije, smjer: Materijal na kongresu je posterski predstavila svoj završni rad pod naslovom „Površinska modifikacija magnezijeva hidroksida stearinskom kiselinom i priprava poli(L-laktidnih) kompozita“.
Uspjeh studenata Kemijsko-tehnološkog fakulteta je mnogo vrijedniji kad se u obzir uzme da su na kongresu sudjelovali i studenti i profesori iz Bosne i Hercegovine (Banja Luka, Tuzla, Sarajevo), Hrvatske (Zagreb i Split), Srbije (Beograd, Novi Sad, Leskovac, Niš) i Makedonije (Skopje).
Čestitke svim sudionicima s KTF-a!