Kemijsko-tehnološki fakultet

Javna tribina „Kućno kompostiranje“

Napisao/la Antonia Plazonić Parađina on .

Poštovane kolegice i kolege,
s velikim zadovoljstvom pozivamo vas da prisustvujete javnoj tribini u organizaciji Udruge bivših studenata i prijatelja Kemijsko-tehnološkog fakulteta u Splitu i Udruge za prirodu, okoliš i održivi razvoj Sunce pod nazivom
„Kućno kompostiranje“
u srijedu, 22. svibnja 2019. godine s početkom u 18.00 sati u amfiteatru tri fakulteta 3F-A0-2, Ruđera Boškovića 35.
Tribina se održava kao dio aktivnosti projekta „Otpad nije smeće“ čiji je nositelj Grad Split, a cilj projekta je educiranje građana o održivom gospodarenju otpadom.
Posjetitelji će imati prilike čuti stručne savjete i zanimljive podatke o kompostiranju kao načinu zbrinjavanja kućnog biootpada.
Predavač Dada Lerotić govorit će o izradi vanjskih kompostišta u vrtovima – jednostavno je, ako znaš kako. Dada Lerotić suradnica je Udruge Sunce s dugogodišnjim iskustvom u provedbi projekata u području zaštite okoliša i održivog razvoja. Od 2009. godine sudjeluje u izradi edukacijskih programa za osnovne i srednje škole na temu kompostiranja biootpada i izrade vlastitih kompostišta.
„Kućni komposter i kako ga upotrebljavati“ naziv je predavanja koje će održati izvršna direktorica Udruge Sunce Split Gabrijela Medunić-Orlić, s višegodišnjim iskustvom rada u području zaštite okoliša i održivog razvoja te posebice u tematici održivog gospodarenja otpadom - kao voditelj projekata te predavač na konferencijama, radionicama i predavanjima.
Tribinu će moderirati Tina Disopra, Voditeljica komunikacija i odnosa s javnošću Udruge Sunce.
                                                                                                            Predsjednica AMACTFS-a:
                                                                                                            Doc. dr. sc. Maša Buljac