Kemijsko-tehnološki fakultet

Festival znanosti 2020.

Napisao/la Antonia Plazonić Parađina on .

Obavještavamo Vas kako su otvorene prijave za ovogodišnji, 18. po redu, Festival znanosti, koji će se održati u razdoblju od 20. do 25. travnja, na temu Kultura znanosti. Unatoč sveprisutnosti termina kultura znanosti, on nema jedinstveno značenje. U anglosaksonskom govornom području ovaj termin koristi se kako bi se opisalo razumijevanje znanosti od strane javnosti pa se često uz termin kultura znanosti koristiei termini znanstvena pismenost ili znanstveno opismenjavanje (engl. scientific literacy). Najkraće bismo ovaj pojam mogli definirati kao široko razumijevanje znanstvenih metoda i opće poznavanje nekih specifičnih znanstvenih sadržaja.

Kao i dosadašnjih godina, predložene aktivnosti mogu se vezivati za glavnu temu Festivala znanosti - koju se može interpretirati na različite načine - ali se isto tako mogu baviti i drugim znanstvenim temama, koje bi bile zanimljive i poučne široj javnosti. Važno je napomenuti da su sve aktivnosti na Festivalu znanosti besplatne za sve zainteresirane te da svi koji sudjeluju u njihovom izvođenju rade volonterski. Način prezentacije mora biti zanimljiv, jasan i razumljiv, prilagođen ciljanoj publici i u što je moguće većoj mjeri interaktivan.
Svi zainteresirani sudionici svoje aktivnosti mogu prijaviti putem stranice festivalznanosti.unist.hr, najkasnije do nedjelje, 15. ožujka. Sve upite za dodatnim informacijama možete uputiti na adresu elektroničke pošte: festivalznanosti.split@gmail.com.
U cilju pravodobne pripreme molimo sve zainteresirane da se jave i Povjerenstvu za promidžbu KTF-a.
Nadamo se da ćete i ove godine dati svoj nemjerljivi doprinos Festivalu znanosti te tako podržati održavanje ove vrijedne manifestacije koja promiče znanost i znanstvene ideje. Unaprijed Vam se najljepše zahvaljujemo na Vašem budućem trudu i angažmanu.
Povjerenstvo za promidžbu KTF-a