Kemijsko-tehnološki fakultet

Alumni udruga KTF-a "Food&Focus"

Napisao/la Antonia Plazonić Parađina on .

S velikom zadovoljstvom pozivamo Vas da prisustvujete promociji knjige u organizaciji Udruge bivših studenata i prijatelja Kemijsko-tehnološkog fakulteta u pod nazivom

„Food&Focus – Sara Kostović“

koje će održati naša studentica Sara Kostović, autorica knjige o prehrani sportaša.
Sara je studentica KTF-a, smjer Prehrambena tehnologija. Uz studij se intenzivno bavi aktivnostima vezanim uz pravilnu prehranu mladih, a posebno sportaša. Već dulje vrijeme samostalno se educira u područjima prehrane, nutricionizma te utjecaja istog na izvedbu različitih sportskih aktivnosti. Uz navedeno, Sara je i "food blogerica“, sportska kolumnistica te aktivna sudionica različitih projekata na tematiku promoviranja pravilne prehrane među mladima, studentima i rekreativnim sportašima.
Službena promocija knjige održana je 10. listopada 2022. u Kući slave splitskog sporta, uz sudjelovanje renomiranih imena hrvatskog sporta. Drugu službenu promociju, a koju radi za svoje Sveučilište, također će popratit „uživo javljanja“ nekoliko hrvatskih sportaša koji su sudjelovali u stvaranju ove knjige te svojim autobiografijama pomogli realizaciji Sarine ideje. Uz navedeno, Sara će govori o tome kako je to biti student i istovremeno graditi profesionalnu karijeru, napisati vlastitu knjigu i ostvariti se u željenom području. Također će govoriti o sportskim iskustvima u cijelom projektu, osobne poveznice s prehranom te pozadinu Sarinog puta.
Promocija će se održati 20. prosinca (utorak) 2022. godine s početkom u 17:30 sati u amfiteatru Tri fakulteta 3F-A0-2, Ruđera Boškovića 35. Po završetku predavanja nastavit ćemo s prigodnim druženjem uz muziku uživo te ujedno obilježiti nadolazeće Božićne i Novogodišnje blagdane.
Koristimo priliku Vama i Vašim obiteljima zaželjeti čestit Božić i sretnu Novu 2023. godinu.