Kemijsko-tehnološki fakultet

POSJET STUDENATA SVEUČILIŠTA U BRESTU KTF-u U SKLOPU SEA-EU ALIJANSE

Napisao/la Antonia Plazonić Parađina on .

U sklopu niza aktivnosti koje provodi SEA-EU alijansa, Kemijsko-tehnološki fakultet je imao čast 8. ožujka 2023. biti jedan od domaćina posjete studenata inženjerstva u preradi hrane s fakulteta ESIAB (Sveučilište Zapadne Bretanje u Brestu, Francuska) našem Sveučilištu. U sklopu posjete, a s ciljem promidžbe našeg Fakulteta, studija te studentskih aktivnosti, ugostili smo ukupno četrdeset i devet studenata završne godine studija te dva profesora.
1 copyIMG 20230308 WA0013Nakon pozdravnog govora dobrodošlice koji je održao prodekan Kemijsko-tehnološkog fakulteta za poslove iz područja nastavne problematike, izv. prof. dr. sc. Ante Prkić, kratku prezentaciju Zavoda za prehrambenu tehnologiju i biotehnologiju i njegovih aktivnosti te studija Prehrambena tehnologija održala je izv. prof. dr. sc. Ivana Generalić Mekinić. Na kraju, gostima se kroz izrazito zanimljivu prezentaciju pod nazivom „Extracurricular experience at Faculty of Chemistry and Chemical Technology in Split“, obratio naš student Luka Marijan Alešković, koji je upoznao posjetitelje s prednostima studiranja na Sveučilištu u Splitu, ali i aktivnostima naših studenata kroz organizaciju ZORH skupa i Tehnologijadu. Posjeta je završila kratkim obilaskom znanstvenih i studentskih laboratorija gdje su gostima prezentirani prostori, oprema i istraživački projekti koji se provode na našem Fakultetu.

IMG 20230308 WA0005IMG 20230308 WA0017Zahvaljujemo i čestitamo svim nastavnicima, studentima prehrambene tehnologije i studentima iz organizacije ZORH skupa na još jednoj vrlo uspješno provedenoj aktivnosti Fakulteta.
                                                                 izv. prof. dr. sc. Ivana Generalić Mekinić