Kemijsko-tehnološki fakultet

Održana 57. svečana promocija studenata na KTF-u

Napisao/la Marika Grubišić on .

Promocija 2023Svečana promocija 139 diplomiranih studenata Kemijsko-tehnološkog fakulteta (KTF) održana je u petak, 19. svibnja 2023. ispred Zgrade tri fakulteta na kampusu Sveučilišta u Splitu pred velikim brojem njihovih članova obitelji, prijatelja i kolega. Promotori na ovogodišnjoj, 57. po redu promociji diplomiranih studenata KTF-a bili su dekan prof. dr. sc. Matko Erceg te prodekani prof. dr. sc. Dražan Jozić, prof. dr. sc. Vesna Sokol i izv. prof. dr. sc. Ante Prkić.

Diplome su uručene promoventima koji su završili sljedeće studijske programe:
- preddiplomski sveučilišni studij Kemijska tehnologija, smjerovi Kemijsko inženjerstvo i Zaštita okoliša
- preddiplomski sveučilišni studij Kemija
- preddiplomski sveučilišni studij Prehrambena tehnologija
- preddiplomski stručni studij Zaštita i oporaba materijala
- diplomski sveučilišni studij Kemijska tehnologija, smjerovi Materijali i Zaštita okoliša
- diplomski sveučilišni studij Kemija, smjer: Organska kemija i biokemija 
- diplomski sveučilišni studij Prehrambena tehnologija

Promoventima su se obratili prof. dr. sc. Igor Jerković, prorektor za znanost i kvalitetu Sveučilišta u Splitu i dekan prof. dr. sc. Matko Erceg. Obojica su čestitali promoventima na uspješnom završetku zahtjevnih studijskih programa KTF-a iz STEM područja, zahvalili se profesorima i mentorima te roditeljima i obiteljima promovenata na potpori tijekom studija i izrazili nadu u brzo zapošljavanje. Prorektor Jerković istaknuo je kako kvaliteta studiranja na Sveučilištu u Splitu napreduje te se naše sveučilište na ljestvici Center for World University Rankings (CWUR) svrstalo ove godine među 4,1% najboljih među više od 20.500 sveučilišta u svijetu. Dekan Erceg je s ponosom istaknuo brojne aktivnosti studenata KTF-a (promocija Fakulteta i znanosti, sportske i humanitarne akcije, organizacija znanstvenih skupova, društveno-korisno učenje…). Pozvao je promovente da ostanu u kontaktu s fakultetom kojem se uvijek mogu obratiti, da pomognu u njegovoj promociji i promociji struke, da se kroz nastavne baze uključe u edukaciju novih generacija studenata KTF-a, da sudjeluju u prijavi zajedničkih projekata s KTF-om te da upišu doktorske studije fakulteta.

Svečanost je svojom pjesmom uveličala Klapa Sinj, a medijski su popratili Sveučilište u Splitu i Dalmatinski portal gdje možete vidjeti i galeriju fotografija. Uskoro će galerija fotografija biti objavljena i na web stranicama KTF-a.