Kemijsko-tehnološki fakultet

Održana završna konferencija projekta ''Funkcionalna integracija Sveučilišta u Splitu, PMF-ST, PF-ST te KTF-ST kroz razvoj znanstveno-istraživačke infrastrukture u Zgradi tri fakulteta''

Napisao/la Marika Grubišić on .

U utorak, 20. lipnja 2023. u velikom amfiteatru Zgrade tri fakulteta održana je završna konferencija projekta ''Funkcionalna integracija Sveučilišta u Splitu, PMF-ST, PF-ST te KTF-ST kroz razvoj znanstveno-istraživačke infrastrukture u Zgradi tri fakulteta''. Projektom ukupne vrijednosti 82.870.870,38 kn/10.998.854,65 EUR-a, koji je u potpunosti financiran bespovratnim EU sredstvima iz Europskog fonda za regionalni razvoj u okviru Operativnog programa konkurentnosti i kohezije, nabavljena je znanstveno-istraživačka oprema i opremljeni laboratoriji tri fakulteta partnera, a zgradi je podignuta i energetska učinkovitost.

Sudionicima su se redom obratili prorektor za znanost i kvalitetu prof. dr. sc. Igor Jerković, dekan Prirodoslovno-matematičkog fakulteta prof. dr. sc. Mile Dželalija, dekan Pomorskog fakulteta prof. dr. sc. Pero Vidan, dekan Kemijsko-tehnološkog fakulteta prof. dr. sc. Matko Erceg, rektor Sveučilišta u Splitu prof. dr. sc. Dragan Ljutić i gradonačelnik Grada Splita prof. dr. sc. Ivica Puljak. Upravo su dvojica posljednjih govornika zajedno otvorila konferenciju. Govornici su istaknuli važnost i potencijal nabavljene opreme, njen utjecaj na znanstveni, nastavni i stručni rad, suradnju s gospodarstvom te integraciju sastavnica i djelatnika Sveučilišta u Splitu. Iskazane su zahvalnosti svima koji su sudjelovali u projektu, posebno članovima projektnog tima te Sveučilištu u Splitu na financijskoj i kadrovskoj potpori realizaciji projekta. 

O provedbi i rezultatima ovog značajnog projekta govorili su prof. dr. sc. Ante Bilušić s Prirodoslovno-matematičkog fakulteta, prof. dr. sc. Dražan Jozić s Kemijsko tehnološkog fakulteta, izv. prof. dr. sc. Tina Perić s Pomorskog Fakulteta te voditeljica provedbe projekta Ana Radić, mag. oec.

Više na poveznici:  https://www.unist.hr/novosti/zavrsna-konferencija