Kemijsko-tehnološki fakultet

Promocija knjige ,,Mineralne sirovine iz mora'' autorice prof. dr. sc. Vanje Martinac

Napisao/la Marika Grubišić on .

Sveučilište u Splitu u ovoj godini slavi 50. godina svog osnutka te je pripremljen bogat program događanja kojima će se ova važna obljetnica proslaviti. U programu sudjeluju sve sastavnice Sveučilišta. Na našem Kemijsko-tehnološkom fakultetu tom prigodom održat će se niz zanimljivih aktivnosti, a prva je već 15. siječnja 2024.

Promocija knjige ,,Mineralne sirovine iz mora'' autorice prof. dr. sc. Vanje Martinac

S osobitim zadovoljstvom Vas pozivamo na promociju knjige

„Mineralne sirovine iz mora“
 autorice prof.  dr. sc. Vanje Martinac
koja će se održati u ponedjeljak 15. siječnja 2024. godine s početkom u 12:00 sati u Knjižnici Kemijsko-tehnološkog fakulteta u Splitu, Ruđera Boškovića 35 (6. kat).


vizual 50. obljetnica2Izdavač knjige je Kemijsko-tehnološki fakultet Sveučilišta u Splitu. Recenzenti su prof. dr. sc. Pero Dabić sa Kemijsko-tehnološkog fakulteta Sveučilišta u Splitu te prof. dr. sc. Hrvoje Ivanković sa Fakulteta kemijskog inženjerstva i tehnologije Sveučilišta u Zagrebu. Knjigu je lektorirala Mirjana Štraus, prof., a grafičko oblikovanje ovitka je izveo izv. prof. dr. sc. Mario Nikola Mužek. Knjiga je objavljena uz potporu Kemijsko-tehnološkog fakulteta u Splitu, Instituta za oceanografiju i ribarstvo Split te Splitsko-dalmatinske županije. Digitalni tisak knjige dostupan je u web knjižari Redak, Split (print na zahtjev).

Voditelj programa bit će doc. dr. sc. Marin Ugrina. O knjizi i pristupu u materiju uz autoricu  djela, govorit će  recenzenti te doc. dr. sc. Jelena Jakić dugogodišnja suradnica na Zavodu za termodinamiku.


  • 4 - Kvalitetno obrazovanje
  • 17 - Partnerstvom do ciljeva