Stipendije Vlade Republike Francuske

Napisao/la Antonia Plazonić Parađina on .

U suradnji s Francuskim veleposlanstvom u Zagrebu, obavještavamo vas o zanimljivim mogućnostima stipendiranja boravka hrvatskih studenata na francuskim visokoobrazovnim ustanovama. 

Trenutno su aktualna tri natječaja za studente preddiplomskih i diplomskih studija: 

  1. Program stipendiranja "France excellence Europa 2023" namijenjen studentima diplomskih studija 26 država članica Europske Unije koji studiranju programe iz područja:

- kulture i kulturnog nasljeđa

- obrazovanja i pedagogije

- francuskog jezika i književnosti te ostalih stranih jezika

- političkih i pravnih znanosti

- zdravlja

- znanosti o okolišu

- digitalnih vještina.

Program podrazumijeva stipendiranje jednogodišnjeg i dvogodišnjeg boravka na visokoobrazovnoj ustanovi u Francuskoj za kandidate koji će u sljedećoj akademskoj godini biti studenti diplomskog studija (M1 ili M2). 

Više detalja o uvjetima prijave i popratnoj dokumentaciji dostupno je na linku, a rok za prijavu je 30. ožujka ove godine. 

  1. 10-mjesečne stipendije Vlade Republike Francuske za studente svih razina i područja uz poseban naglasak na programima iz područja aeronautike, inženjerstva i informatike.

Svi detalji o kriterijima odabira i načinima prijave dostupni su na linku. Rok za prijavu je 15. travnja 2023. godine. 

  1. Jednomjesečne jezične stipendije Vlade Republike Francuske za studente diplomskih studija i prijediplomskih stručnih studija. 

Detaljnije informacije dostupne su na linku, a rok za prijavu je 15. travnja 2023. 
U slučaju potrebe za dodatnim informacijama molimo da kontaktirate Francusko veleposlanstvo u Zagrebu preko kontakt obrasca.