izv.prof.dr.sc. Ivana Generalić Mekinić
Indeks Članka
Ime i prezime: Ivana Generalić Mekinić
Adresa: Ruđera Boškovića 35, 21000 Split
Telefon: 021/329-458; Fax: 021/329-461
E-mail: gene@ktf-split.hr
Datum: 2007-2011
Naziv organizacije: Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu
Tema: Fenolni profil, antioksidacijski i antimikrobni potencijal odabranoga ljekovitoga bilja mediteranskog podneblja
Akademski stupanj: Doktor znanosti
Datum: 2002-2006
Naziv organizacije: Kemijsko-tehnološki fakultet Sveučilišta u Splitu
Tema:Izolacija, identifikacija i ispitivanje antioksidacijskih svojstava isparljivih spojeva iz dalmatinske kadulje (Salvia officinalis L.)
Akademski stupanj: Diplomirani inženjer kemijske tehnologije
Datum: 2008-danas
Poslodavac: Kemijsko-tehnološki fakultet Sveučilišta u Splitu, Ruđera Boškovića 35, 21000 Split
Vrsta posla: znanstveni novak-asistent (2007-2011) / viši asistent (2011-2014) / docent (2014-2020) / izv.prof. (2020-
danas)
Radno mjesto/izbori: izv. prof. (2020-danas)/ viši znanstveni suradnik (2016-danas)
Datum: 2009/2010 (ukupno trajanje 4 mjeseca)
Institucija: Biotehnički fakultet Sveučilišta u Ljubljani
Radno mjesto: istraživač
Razlog usavršavanja: stipendist CEEPUS-a (Central European Exchange Programme for University Studies - Srednjeeuropski program sveučilišne razmjene) i suradnik-istraživač na bilateralnom projektu
Datum: 19.-26. rujna 2010 |
engleski, njemački
Kemija hrane; Identifikacija, kvantifikacija i izolacija bioaktivnih spojeva; Antioksidanti i antimikrobni agensi; Oksidativni stres; Funkcionalna hrana; Nove tehnike izolacije bioaktivnih komponenata; Prirodni aditivi (primjena u realnim uzorcima hrane).
PREDDIPLOMSKI STUDIJ PREHRAMBENE TEHNOLOGIJE
- Uvod u prehrambene tehnologije
- Kemija hrane
- Tehnologija proizvoda od grožđa
DIPLOMSKI STUDIJ PREHRAMBENE TEHNOLOGIJE
- Funkcionalna hrana i nutraceutici
- Tehnologija alkoholnih pića
- Tehnologija proizvoda od grožđa
Lista ponuđenih tema završnih i diplomskih radova u akademskoj godini 2020/2021:
-
- Proizvodnja i analiza jakih alkoholnih pića –destilati/likeri
- Učinkovitost prirodnih dodataka u inhibiciji procesa kvarenja
- Biološka (antioksidacijska/antienzmatska) učinkovitost fenola/ekstrakata (po odabiru)
Mentorstva završnih i diplomskih radova:
http://bib.irb.hr/lista-radova?autor=298955#mentor
Bibliografija:
http://bib.irb.hr/lista-radova?autor=298955