Od 1. ožujka besplatna studentska linija od Spinuta do Kampusa

Od 1. ožujka splitski studenti moći će se besplatno voziti posebnom linijom koja će voziti na relaciji od Spinuta do Kampusa: Spinut-Matoševa-Domovinskog rata-Vukovarska- Bruna Bušića - Matice Hrvatske te u povratku na relaciji Kampus-Spinut: Matice Hrvatske (Kampus) – Velebitska – Solinska – Domovinskog rata – Hrvatske mornarice – Kaštelanska -Spinut. Prilikom ulaska u autobus, student će biti dužan pokazati studentsku iskaznicu (iksicu) kojom dokazuje status studenta Sveučilišta u Splitu, a planirano je šest polazaka dnevno.
Više na poveznici https://www.unist.hr/novosti/studentski-zivot/od-1-ozujka-besplatna-studentska-linija-od-spinuta-do-kampusa

Obavijest o početku i načinu izvođenja nastave u ljetnom semestru akad. god. 2020./21.

Zbog nepromijenjenih preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Ministarstva znanosti i obrazovanja vezanih za održavanje nastave na visokim učilištima u razdoblju pandemije bolesti COVID-19, predavanja i seminari na Kemijsko-tehnološkom fakultetu u Splitu od ponedjeljka, 1. ožujka 2021. godine, nastavljaju se odvijati na daljinu (online).

Laboratorijske vježbe, parcijalni ispiti (kolokviji) i ispiti te izrada završnih i diplomskih radova provodit će se na Fakultetu uz pridržavanje svih važećih protuepidemioloških mjera.                                                

                                                                                 Dekan

                                                                                 prof. dr. sc. Matko Erceg 

Poziv na javno izlaganje Kemijskog seminara II doktorandice Mladenke Jurin, dipl. ing.

Sukladno čl. 24 Pravilnika o sveučilišnim poslijediplomskim (doktorskim) studijima na Kemijsko-tehnološkom fakultetu u Splitu i Elaboratu o studijskom programu Poslijediplomskog sveučilišnog doktorskog studija Kemija mediteranskog okoliša pozivate se na

JAVNO IZLAGANJE KEMIJSKOG SEMINARA II

doktorandice Mladenke Jurin, dipl. ing. kemije pod naslovom:

                       "Priprava, in silico karakterizacija i enantioseparacija trans-β-laktamskih urea"

koje će se održati 26. veljače 2021. u 11:00 sati u predavaonici F402.

Voditeljica doktorskog studija
Kemija mediteranskog okoliša
Izv. prof. dr. sc. Vesna Sokol

Prof. dr. sc. Mladen Miloš i prof. dr. sc. Igor Jerković među 2% najutjecajnijih znanstvenika na svijetu!

Prema studiji Sveučilišta Stanford (SAD), na listi najutjecajnijih znanstvenika u svijetu za cjelokupnu znanstvenu karijeru koja obuhvaća 2 % najcitiranijih svjetskih znanstvenika u pojedinim granama znanosti, nalaze se čak dva znanstvenika Kemijsko–tehnološkog fakulteta u Splitu, prof. dr. sc. Mladen Miloš i prof. dr. sc. Igor Jerković. Prof. dr. sc. Igor Jerković također se nalazi na listi 2 % najutjecajnijih svjetskih znanstvenika prema citiranosti za 2019. godinu.                                 
MLADEN MILOS
igor3                               Prof. dr. sc. Mladen Miloš                                                    Prof. dr. sc. Igor Jerković

Studija se koristila podatcima iz Scopus baze koja mjeri utjecaj znanstvenika do kraja 2019. godine. Studija koja klasificira znanstvenike u 22 polja i 176 grana analizirala je citate u razdoblju 1996. - 2019. i temeljena je na složenom modelu koji koristi šest standardiziranih metrika znanstvene produktivnosti. Rad je u cijelosti dostupan ovdje.
Posebno smo ponosni i sretni zbog iznimnog dostignuća naša dva profesora.
Čestitamo i želimo puno uspjeha u daljnjem radu.