Novosti (UKITS)

Predavanje "Standardi kvalitete u farmaceutskoj industriji"

Napisao/la Antonija Čelan on .

Udruga kemijskih inženjera i tehnologa Split organizirala je predavanje koje se održalo 28. travnja 2023. godine s početkom u 13.15 sati u amfiteatru A02, Kemijsko-tehnološkog fakulteta u Splitu, Ruđera Boškovića 35.

Predavanje "Standardi kvalitete u farmaceutskoj industriji" održala je kolegica Josipa Ljubičić, direktorica tvrtke Proqlea Ltd. iz Zagreba.

Kolegica Ljubičić je diplomirala na Fakultetu kemijskog inženjerstva i tehnologije te je od tada radila u Plivi, Generi, PSI CRO AG, Marti Farm Ltd, ICON plc, a danas vodi vlastitu tvrtku Proqlea.

Specijalizirala se za pisanje standardnih procedura, implementaciju sustava kvalitete u kompanijama, certificiranje sustava kvalitete prema ISO 9001 standardu, pripremu kompanija za inspekcije koje provode regulatorna tijela (EMA, MHRA, FDA), obavljanje audita u području dobre farmaceutske te dobre proizvođačke prakse.

U ime Udruge, ali i kolegice Ljubičić, zahvaljujem svim studentima, kao i članovima Udruge koji su prisustvovali navedenom predavanju.

doc. dr. sc. Antonija Čelan

predsjednica Udruge kemijskih inženjera i tehnologa Split